Rusia avertizează Disney împotriva distribuirii în ţară a unui scurtmetraj al cărui personaj principal este gay

Asculta informatia

 

Autoritatea statului rus de reglementare în domeniul comunicaţiilor, Roskomnadzor, a avertizat vineri compania americană Walt Disney să nu distribuie conţinut pe care l-a descris drept dăunător pentru copiii din Rusia odată cu lansarea scurtmetrajului „Out”, al cărui personaj principal este gay, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Roskomnadzor a declarat că a adresat în acest sens o scrisoare Disney, menţionând că distribuirea informaţiilor care „neagă valorile familiei” şi promovează în rândul copiilor „relaţiile sexuale netradiţionale” contravine legislaţiei din Rusia.

„Out” a fost lansat pe Disney+ în Statele Unite anul trecut.

Disney nu a răspuns imediat unei solicitări transmise de Reuters de a comenta pe marginea acestui subiect.

Relaţiile între persoane de acelaşi sex sunt legale în Rusia, însă o lege din 2013 interzice diseminarea „propagandei privind relaţiile sexuale netradiţionale” în rândul tinerilor din această ţară.

Grupurile pentru apărarea drepturilor omului au criticat legea, declarând că aceasta a contribuit la sporirea ostilităţii sociale la adresa relaţiilor între persoane de acelaşi sex.

Un procuror rus a solicitat luni interzicerea în Rusia a reclamelor Dolce & Gabbana de pe Instagram care prezintă cupluri de acelaşi sex care se sărută, notează Reuters.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply