Quantcast
Rusia: Împușcăturile împotriva bisericilor ridică temeri de o nouă amenințare extremistă islamistă – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Rusia: Împușcăturile împotriva bisericilor ridică temeri de o nouă amenințare extremistă islamistă

Biserici, o sinagogă și o secție de poliție au fost vizate de împușcături în două orașe diferite în același timp, pe 23 iunie în extremul sud-vest al Rusiei. Suspiciunea cade asupra Statului Islamic.

Pe 23 iunie, bărbați înarmați au deschis focul în mai multe biserici și sinagogi din regiunea rusă Daghestan, o zonă predominant musulmană învecinată cu Azerbaidjan și Georgia.

Comitetul de Investigații al Rusiei a declarat că 15 ofițeri de poliție și patru civili au fost uciși. Potrivit Ministerului Sănătății din Daghestan, încă patruzeci și șase de persoane au fost rănite.

În prezent, numărul victimelor civile ucise în ceea ce a devenit o serie de atacuri împotriva lăcașurilor de cult se ridică la douăzeci.

Fenomenul alimentează temeri că Rusia se confruntă cu o nouă amenințare extremistă islamistă, la doar trei luni după un atac de la Moscova în care 145 de persoane au fost ucise în sala de concert Crocus, o crimă susținută de Statul Islamic.

În seara zilei de duminică, 23 iunie, atacatorii au pătruns într-o biserică ortodoxă și într-o sinagogă din orașul Derbent și au ucis un preot.

Între timp, în Makhachkala, în nordul regiunii, alți bărbați înarmați au tras într-o secție de poliție și au atacat, de asemenea, o biserică.

 Potrivit surselor Christian News , schimbul de focuri dintre bărbații înarmați și poliție a durat până târziu în noapte în jurul Catedralei Adormirea Maicii Domnului din Makhachkala. Cel puțin cinci atacatori au fost uciși, dar nimeni nu și-a revendicat imediat responsabilitatea. Daghestanul a declarat trei zile de doliu.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply