Quantcast
Rusia: Iniţiativă legislativă cetăţenească pentru interzicerea completă a avortului – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Rusia: Iniţiativă legislativă cetăţenească pentru interzicerea completă a avortului

Un grup de creştini ortodocşi din Rusia afirmă că a colectat cele 100.000 de semnături necesare pentru o iniţiativă legislativă de prohibiţie completă a avortului în Federaţia Rusă, comunică RT.com.

În viitorul apropiat documentele vor fi remise autorităţilor publice, a declarat liderul activiştilor, Dmitriy Tsorionov, citat de agenţia ITAR-TASS.

Tsorionov, care este şi autorul textului iniţiativei, afirmă că aceasta urmăreşte interzicerea totală a avortului, inclusiv a celui aşa-zis „terapeutic” (pe motiv de malformaţie a fătului) precum şi a mijloacelor fals contraceptive, precum dispozitivele intrauterine şi compuşii farmaceutici pe bază de hormoni (a se vedea comentariul de mai jos). Contraceptivele propriu-zise (cele de barieră precum prezervativul) nu sunt vizate.

Conform legii ruseşti, cifra minimă de semnături necesare pentru o iniţiativă legislativă cetăţenească este de 100.000. Acestea pot fi colectate atât olograf cât şi pe portalul internet guvernamental – unde se poate vota şi contra iniţiativei, fără ca acest lucru să afecteze parcursul legislativ, cel puţin teoretic.

Avortul este legal în Rusia de la începuturile vremurilor Sovietelor – 1921, dar după anul 2000 legiuitorii au devenit mai deschişi la ideea limitării sau interzicerii, dând vina parţial pe accesibilitatea avortului, folosit ca metodă de control al naşterilor, pentru grava criză demografică prin care trece ţara (vezi comentariul de mai jos).

Liderul comisiei parlamentare pentru Familie, Femeie şi Copil, Elena Mizulina, autoarea celebrei de acum legi împotriva propagandei homosexuale în rândul minorilor, a declarat la o conferinţă recentă că în 2013 s-au înregistrat circa 12.000 de avorturi la minore şi că există serioase temeri că aceste fete vor rămâne infertile. Doamna Mizulina a dat vina pe actualul Cod al Familiei şi pe legislaţia sanitară care permite tinerelor să avorteze fără ştirea părinţilor de la vârsta de 15 ani.

Deja, în 2011 perioada maximă până la care este permis avortul a fost redusă de la 24 la 12 săptămâni.

Numărul total de avorturi efectuate anual în Rusia este de circa un milion, conform datelor comunicate pentru RT.com de ministrul adjunct al Sănătăţii, Tatyana Yakovleva, ceea ce înseamnă o scădere cu aproximativ 50% faţă de anul 2002.

culturavietii.ro

Despre

Leave a Reply