Quantcast
S-a dat ordinul la nivel mondial. Gata cu restricțiile! – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

S-a dat ordinul la nivel mondial. Gata cu restricțiile!

Deși zilele acestea se înregistrează recorduri absolute de cazuri Covid, ordinul dat la nivel mondial a fost de încetare a restricțiilor. Așa cum anticipam, în ciuda zecilor de milioane de teste pozitive din toată lumea, numărul extrem de scăzut al spitalizărilor și al deceselor a grăbit momentul încheierii pandemiei. Rând pe rând, autoritățile și experții anunță că noul coronavirus nu mai reprezintă un pericol pentru populație.

Semnalul de încheiere a pandemiei a fost deja dat pe plan mondial. Deși unele țări vor aștepta încheierea acestui ultim val, startul a fost furat de state precum Marea Britanie, Suedia și Italia, care renunță, treptat, la toate restricțiile.

Dintre acestea, Suedia s-a remarcat printr-o măsură radicală, anunțând că nu le va mai solicita călătorilor să prezinte un test negativ la coronavirus înainte de a intra pe teritoriul ţării. Guvernul suedez a transmis, oficial, că niciun călător nu mai este considerat ca reprezentând un risc deosebit de a afecta răspândirea Omicron în Suedia, deși țara se confruntă în ultima perioadă cu un număr extrem de mare de cazuri Covid. Decizia suedezilor confirmă, de fapt, ceea ce Agenția Europeană a Medicamentului și Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor au ezitat să confirme, faptul că ultimul val al Omicronului nu mai produce spitalizări și decese semnificative nici în rândul vaccinaților, nici în cel al nevaccinaților.

Bătălia pentru a forța, pe ultima sută de metri, cât mai multe vaccinări se duce însă în câteva state, dintre acestea detașându-se, deloc surprinzător, Austria, care a impus vaccinarea obligatorie a persoanelor cu vârste de peste 18 ani, sub amenințarea unor amenzi uriașe, stârnind proteste de stradă masive. Însă, la nivel mondial, cu toate amenințările și restricțiile impuse, numărul de persoane vaccinate nu a reușit să mai crească în ultimele două luni. Dar, până în acest moment, jumătate din populația globului a fost vaccinată, semn că planul pentru această etapă a fost îndeplinit.

Pfizer ne dă voie să ne reluăm viața normală

Directorul executiv al Pfizer, compania cu cele mai mari profituri din ultimul an, a transmis că acesta este ultimul val de restricții și că, în curând, ne vom putea întoarce la viața normală. Acesta a admis că virusul va continua să circule ani de zile și că este important ca oamenii să primească cele trei doze ale schemei vaccinului Pfizer. Totodată, șeful Pfizer a afirmat că va fi, probabil, nevoie de boostere anuale, iar persoanele imunocompromise ar putea fi injectate la fiecare patru luni, semn că afacerea trebuie să continue. Acesta a îndemnat părinții să-și vaccineze copiii pentru a-i proteja (?), arătând că eficacitatea vaccinului Pfizer în rândul acestora este nu bună, ci ”foarte, foarte, foarte bună”. „Vom putea în curând să ne reluăm o viață normală. Suntem bine poziționați pentru a atinge acest obiectiv în primăvară, mulțumită tuturor uneltelor pe care le avem la dispoziție: testele, vaccinurile foarte eficace și primele tratamente care pot fi administrate acasă”, a declarat Albert Bourla, directorul executiv al Pfizer.

Fauci face un pas înapoi

Controversatul Anthony Fauci, epidemiologul ”șef” al Statelor Unite, a anunțat și el că există posibilitatea ca noul coronavirus să poată fi controlat, la fel ca în cazul valurilor sezoniere de gripă sau ale altor boli respiratorii. Acesta și-a exprimat speranța, în cadrul Forumului de la Davos, că pandemia de coronavirus își va pierde din încărcătura letală şi capacitatea de a genera cazuri grave, cerând, totuși, ca lumea să rămână în alertă.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply