Quantcast
S-a votat, este OFICIAL! În Franța „tata” și „mama” DEVIN „părintele 1” și „părintele 2” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

S-a votat, este OFICIAL! În Franța „tata” și „mama” DEVIN „părintele 1” și „părintele 2”

Asculta informatia

În Franța, termenii „tata” și „mama” nu vor mai apărea pe formularele școlare care vor fi completate de copii și de rudele acestora. Termenii vor fi acum „părintele 1” și „părintele 2”. Amendamentul a fost adoptat pe 12 februarie, de către Adunare, informează 7sur7.

Pentru Valérie Petit (LREM), la originea textului, această modificare are ca scop “ancorarea legislației privind diversitatea familială”. Jennifer de Temmerman (LREM, de asemenea) explică faptul că este o “măsură a egalității sociale”.

Joaquim Pueyo de la Partidul Socialist insistă: “Nu vă imaginați consecințele atunci când copiii nu se simt tratați ca ceilalți”. Foarte mulţi sunt indignați de această decizie, iar unii cred că această schimbare “neagă realitatea filiației”.

Mulți oameni subliniază faptul că, în timpul dezbaterilor asupra legii, ideea fusese deja prezentată de Libération din 2012 şi scria: “Pentru a soluționa câteva zeci de mii de cazuri, guvernul, fără nici o consultare, îndepărtează de la codul civil termenul de tată și mamă să înlocuiască părintele A și părintele B”.

“Fantezia” este totuși pe punctul de a fi realizată, șase ani mai târziu

Întrebările sunt multe, oamenii suntnedumeriţi. Se ridică o problemă: cine este părintele principal, care este cel secundar?

Asociația pentru apărarea familiilor homoparentale propune o altă idee: să desemneze părinții în termenii “părinte” fără o ierarhieși să permită alegerea dintre tată și mamă pe formularul de completat. În mod ideal, pentru ei, ar trebui să adăugat și o casetă pentru “deținătorii autorității părintești”. Unii copii, de fapt, nu au nici tata, nici mama, potrivit 7sur7

https://evz.ro

Despre Info Crestin News

Leave a Reply