Quantcast
Samuel Tuţac: „Să îi iubim pe homosexuali mai mult decât iubesc ei homosexualitatea“ – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Samuel Tuţac: „Să îi iubim pe homosexuali mai mult decât iubesc ei homosexualitatea“

Decizia Curţii Supreme din Statele Unite ale Americii de legalizare a căsătoriilor în toate cele 50 de state ale SUA a stârnit un val de reacţii în mediul creştin evanghelic din România. Majoritatea reacţiilor arată îngrijorare. Un pastor din Timişoara îi cheamă, însă, pe creştini să le arate homosexualilor mai multă dragoste decât oricând, urând în acelaşi timp păcatul sodomiei.

646x404

Hotărârea prin care căsătoriile gay au fost legalizate în toate statele membre ale SUA a rămas fără reacţie din partea Bisericii Ortodoxe Române. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, părintele Constantin Stoica, a declarat că Patriarhia nu a considerat necesar să reacţioneze după decizia istorică a Curţii Supreme din SUA, punctul de vedere al BOR pe această temă fiind arhicunoscut după ce a fost exprimat printr-o declaraţie comună a tuturor cultelor din România.

În mediul creştin evanghelic, din România şi din SUA, decizia Curţii Supreme a fost intens dezbătută, fiind foarte multe reacţii pe această temă. O poziţie fermă a adoptat pastorul timişorean Samuel Tuţac. Preşedinte al Comunităţii Creştine Baptiste din Timiş şi pastor al uneia din cele mai mari biserici baptiste din Timişoara, Tuţac a publicat pe site-ul comunităţii pe care o reprezintă un text în care îi cheamă pe creştini să respecte îndemnurile Mântuitorului, să condamne păcatul homosexualităţii, dar să îi iubească pe homosexuali.

„Ar trebui să îi iubim pe homosexuali mai mult decât iubesc homosexualii homosexualitatea. Orice păcătos îşi iubeste păcatul, dar Biserica trebuie să-i iubească pe păcătoşi mai mult decât iubesc păcătoşii păcătoşenia. Aşa ne-a iubit Cristos pe noi şi noi trebuie să ne iubim unii pe alţii şi să îi iubim pe alţi păcătoşi aşa cum ne-a iubit Cristos pe noi. Cu cât mizeria morală este mai mare cu atât va trebui să ne păstrăm calmul şi să arătăm tot mai mult dragostea lui Dumnezeu”, a arătat pastorul Samuel Tuţac.

Pastorul timişorean a explicat pentru „Adevărul” ce l-a determinat să aibă această reacţie. „Pur şi simplu eu cred că oamenii aşteaptă din partea noastră o poziţie clară cu privire la ceea ce se întâmplă. Scriptura aşa ne învaţă şi aşa ne-a învăţat Cristos. Trebuie să urâm păcatul, dar să iubim păcătosul. Nu manifestăm ură faţă de aceşti oameni, ci compasiune, pentru că ei au o problemă. Biserica trebuie să fie foarte atentă. Noi nu ne putem permite să ne raportăm cu duşmănie, cu ură faţă de nişte persoane care au o problemă pe care ei nu o conştientizează. Ce încerc eu să fac şi ce cred că ar trebui să facem este să luptăm împotriva ideologiei pe care o promovează activiştii gay. Şi o spun deschis. Scopul celor care promovează aşa numitele familii gay este distrugerea familiei. Nu îi interesează drepturile persoanelor gay. Va urma legalizarea pedofiliei pentru că şi pedofilii sunt persoane care simt ceva diferit decât alţii, după aceea va fi zoofilia şi următorul pas va fi reintroducerea poligamiei. Deja se lucrează în mai multe ţări în acest sens”, a declarat Tuţac.

Liderul comunităţii baptiste din Timişoara a explicat şi cum poate un creştin să urască păcatul homosexualităţii, dar să îl iubească în acelaşi timp pe homosexual. „Există aşa numitul factor dezgust. Eu cred că trebuie să avem maturitatea să trecem dincolo de acest dezgust. Ne dezgustă şi faptul că familiile se distrug prin divorţuri. Ne dezgustă şi faptul că tinerii se angajează în relaţii sexuale de la vârste de 12-13 ani. Ne dezgustă că sunt atâtea persoane care trăiesc în adulter. Toate astea ar trebui să ne dezguste, dar trebuie să trecem dincolo de faptul că ne dezgustă păcatul şi pur şi simplu să arătăm dragoste încercând să îl acceptăm pe păcătos fără să a-i accepta păcatul. Sunt diverse modalităţi prin care poţi să îi arăţi că îl accepţi şi îl iubeşti. Are nevoie să îl ajut, îl ajut, dar asta nu înseamnă că îl aprob. Altfel ne exprimăm dezgustul şi credem că ne-am făcut datoria. Doar în momentul în care îi vom putea iubi pe păcătoşi, inclusiv pe homosexuali, aşa cum Cristos îi iubeşte pe toţi oamenii, îi vom determina să îşi pune nişte probleme. Unii vor accepta că e greşit ceea ce fac alţii nu”, a mai explicat pastorul timişorean.

Samuel Tuţac a dat şi câteva exemple de cazuri de persoane care s-au vindecat de homoseualitate.  „Cunosc câteva cazuri de persoane care s-au confruntat cu această problemă şi au reuşit să renunţe şi să îşi întemeieze familii serioase, dar cunosc şi cazuri care se luptă de ani de zile, conştienţi că nu fac bine ceea ce fac, dar nu reuşesc să se rupă de acolo. Nu am studiat foarte mult, dar, din cât am studiat, sunt nişte probleme grave pe care unii nu vor să le audă. De exemplu, dacă o persoană heterosexuală ajunge să aibă în timpul vieţii cinci parteneri în loc de unul, cum e normal, sunt homosexuali care ajung în timpul vieţii să aibă în medie 300 de parteneri. E cât se poate de grav”, a mai spus Tuţac.
Sursa: adevarul.ro

 

Despre

Leave a Reply