Quantcast
Sanhedrinul bate moneda cu Regele David, “ca pas următor în procesul mesianic” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Sanhedrinul bate moneda cu Regele David, “ca pas următor în procesul mesianic”

Sanhedrinul bate moneda cu Regele David pentru introducerea în dinastia davidică

de Adam Eliyahu Berkowitz June 18, 2019 , 1:50 pm

Când ochii tăi privesc la un rege în toată splendoarea lui, când ei contemplează ocolul Pământului. Isaiah 33:17 (The Israel Bible™)

Ca pas următor în procesul Mesianic, Sanhedrinul din Israel a bătut o nouă monedă în onoarea Regelui David în pregătirea restabilirii Dinastiei Davidice.

Mordechai Persoff care a pus bazele centrului educaţional Mikdash şi promovează iniţiativa monedei a explicat semnificaţia noului proiect.

“De-a lungul istoriei, guvernele au emis monede pentru a-şi stabili suveranitatea şi pentru a marca trecerea unei ere,” a spus Persoff pentru Breaking Israel News. “Iniţial am emis o monedă în onoarea preşedintelui Trump şi a gestului său de a recunoaşte oraşul Ierusalim ca şi capitală eternă a Israelului. Ăsta a fost fără îndoială un pas major în procesul de geula (răscumpărare) aşa că am emis o monedă Trump-Cyrus pentru a marca intrarea într-o nouă eră. Dar asta a fost doar o pregătire pentru Templul dinastiei Davidice şi a lui Mesia. Noi simbolizăm era ce vine prin emiterea acestei monede.”

Moneda, având imaginea preşedintelui SUA suprapusă cu cea a Regelui Persiei Cyrus care a pus capăt exilul Babilonian şi a ajutat la construirea celui de-al doilea Templu din Ierusalim, a fost un succes masiv şi mii de monede au fost vândute în toată lumea.

“Acţiunile lui Trump ar rămâne nesemnificativă fără conducerea către ţelul suprem al celui de-al Treilea Templu şi restabilirea dinastiei Davidice,” a avertizat Persoff. “Din acest motiv am emis moneda Regelui David: un memento fizic pentru ce trebuie să realizeze era noastră.”

Pentru a întări acest punct, moneda a fost emisă în cea de-a şaptea zi a lunii lui Sivan, ziua de după sărbătoarea de Shavuot. Potrivit tradiţiei iudaice, Regele David s-a născut şi a murit în ziua de Shavuot. De Shavuot, evreii citesc Cartea lui Ruth care descrie uniunea sa cu Boaz, bunicii Regelui David.

“Ruth a fost prima dintre cei ai naţiilor care au recunoscut că Dumnezeu este regele,” a explicat Persoff. “De aceea ea a meritat să fie bunica lui David şi matriarha lui Mesia.”

Moneda are inscripţia cu numele David şi imaginea unei coroane. Regele David a cumpărat iniţial de la Araunah Jebusite – locaţia altarului şi curtea Templului, incluzând locul Sfântului Sfinţilor pe muntele Moriah, cunoscut ca Zion după fortăreaţa pe care a cucerit-o Regele David. Versul ce descrie cumpărarea terenului de către David pentru Templu de la Araunah Jebusite este incrustat pe faţa monedei în engleză, israeliană şi arabă.

“Aşa că David a cumpărat terenul treierat şi boii pentru cincizeci de shekalimi de argint.” II Samuel 24:24

Potrivit versiunii cărţii lui Divrei Ha-yamim (Cronici), suma a fost de 600 de Shekalimi, la care fiecare trib a contribuit cu 50 de şekeli, astfel încât toţi oamenii lui Israel erau parteneri la cumpărarea sfântului pământ al Templului din  Jerusalem, la care se face referire ca templu şi nu a fost niciodată divizat între triburi.

Potrivit învăţăturii Midrash (învăţături homiletice), există trei locuri în Israel despre care naţiunile nu pot spune că le-a furat Israel deoarece Biblia descrie explicit că s-a plătit întregul preţ de către Abraham, Jacob, şi David: Hebron, Shechem (Nablus) şi Muntele Templului.

“Această monedă simbolizează acea cumpărare,” a spus Persoff. “Iar ceea ce ai cumpărat la preţ întreg, nu poţi divide.”

Rabinul Hillel Weiss, purtătorul de cuvânt al Sanhedrinului, a accentuat că proiectul este un simbol puternic al procesului mesianic.

“Moneda prefigurează dorinţa de reîntoarcere la regatul lui Israel prin dinastia Casei lui David, Mesia din Israel, judecătorul lumii şi cel ce aduce înţelepciunea cu el. Aşteptăm, noi poporul lui Israel să vină mântuitorul, în carne şi oase, şi chiar dacă dacă ar mai putea întârzia, noi îl aşteptăm, în fiecare zi,” a scris el. “Îl comemorăm pe preşedintele SUA Donald Trump în legătură cu activităţile sale mesianice. Donald Trump este valoarea numerică a mesiei, Fiul lui David, care vine din Rai. Care până acum a făcut paşi mari întru renaşterea Israelului şi a demnităţii Ierusalimului ca o figură biblică pe care am menţionat-o mai întâi prin baterea monedelor lui Trump.”

“Ne rugăm ca Dumnezeu, Dumnezeul  Israelului, Creatorul Lumii, îl va călăuzi în planul său, care va fi dezvăluit în favoarea poporului lui Israel şi a revenirii la Zion. Vom cere evreilor lumii să se întoarcă la pământul de acasă. Iar conducerea sa va garanta pace şi iubire între toate popoarele, şi le va călăuzi inimile pe calea Creatorului în pace şi iubire.”

Persoff a explicat că există o dispută dacă Templul va fi construit înainte de venirea lui Mesia sau în acelaşi timp.

“În orice caz, noi trebuie să fim pregătiţi să construim templul în cel mai scurt timp fie înainte fie simultan cu venirea lui Mesia,” a spus Persoff. “Nu putem aştepta până ce Moshiach (Mesia) este déjà aici pentru a pregăti Templul. Până atunci, va fi prea târziu.”

Moneda este frumos placată cu aur, devreme ce numele ‘David’ în gematria (numerologia evreiască) este egal cu 14, echivalent cu cuvântul ‘zahav’ (aur). Astfel, moneda conţine 14 grame de aur de 14 carate.

Banii obţinuţi din vânzarea monedelor sunt folosiţi în proiecte care ajută la promovarea şi realizarea Templului. În trecut, Institutul Educaţional Mikdash şi Sanhedrinul au găzduit un Concert al Creaţiei pentru 70 de ţări şi au făcut o reconstituire la scală a Templului. Moneda cu Regele Cyrus/Preşedintele Trump poate fi cumpărată la Israel 365 online store. Moneda cu regele David poate fi cumpărată de pe siteul Institutului Mikdash .

Traducerea: Costin Ştirbu

SURSA: ortodoxinfo.ro

Despre Info Crestin News

Leave a Reply