Sarkozy interzice „muftiului mondial” să intre în Franța

Asculta informatia

Controversatul cleric islamist de origine egipteană, Sheikh Yusuf al-Qaradawi, gazda emisiunii cu milioane de fani „Sharia and Life” (Sharia și viața), transmisă de Al Jazeera, a primit interdicția de a păși în Franța.

Foto: France 24Evenimentele tragice care au avut loc la Toulouse, l-au determinat pe președintele francez Nicholas Sarkozy să anunțe hotărârea de a-i interzice clericului să intre în Franța. Președintele Sarkozy a reiterat astfel decizia guvernului de a bloca intrarea în țară a extremiștilor.

Adepții islamici care îl respectă pe Qaradawi spun însă că acesta nu este un extremist și că el este un simbol temperat al unui Islam iluminat. „I-am spus chiar și Emirului Qatarului în persoană că acest om nu este binevenit pe teritoriul republicii franceze,” a declarat președintele Sarkozy într-o întâlnire cu presa. „Nu va veni,” a spus liderul francez.

„Suntem surprinși și admonestăm Franța pentru refuzul de a-i acorda viză Sheikhului Yusuf al-Qaradawi,” au răspuns membri Uniunii Cercetătorilor Musulmani, cu sediul în Dublin, subliniind că, prin activitatea sa, al-Qaradawi a contribuit la combaterea extremismului în gândirea islamică.

Clericul supranumit „muftiul global” este considerat cel mai important învățător islamic al site-ului cu renume în lumea musulmană IslamOnline.net. El era invitat să participe la cea de-a 29-a Întâlnire Anuală a Musulmanilor din Franța, organizată în perioada 6-9 aprilie.

Potrivit AP, pe lista islamiștilor cărora li s-a refuzat viza se numără și clerici palestinieni, egipteni și de origine saudită.

semneletimpului.

Despre

Leave a Reply