Sat creștin atacat de rebeli sirieni. Localnici forțați să se convertească la islamism – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
PersecutiiStiri externe

Sat creștin atacat de rebeli sirieni. Localnici forțați să se convertească la islamism

Asculta informatia

Activiști sirieni au declarat pentru AP că grupări rebele, între care și luptători afiliați Al-Qaida au atacat un sat creștin situat în nord-estul capitalei Damasc, informează The Blaze. O informație mai recentă, publicată de Daily Mail este că localitatea siriană, numită Maaloula, a fost eliberată de rebeli, însă creștinii au fost forțați să treacă la islamism, fiind amenințați cu moartea.

Foto: Daily MailUnul dintre localnici a spus că rebelii le-au atacat casele și bisericile strigând „Allahu Akbar” (Dumnezeu e mare!). La scurt timp de la ocupare, „am auzit focuri de armă și am văzut trei cadavre zăcând în mijlocul drumului, în cartierul vechi. Unde este președintele Obama să vadă ce ni se întâmplă?, a mai spus bărbatul.

Un alt localnic susținea că a văzut cu ochii lui rebeli amenințând cinci localnici că îi decapitează dacă nu se convertesc la islamism.

Episodul alimentează îngrijorările privind infiltrarea extremiștilor islamiști în rândul grupărilor de rebeli.

www.semneletimpului.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close