Quantcast
SATANISMUL crește în Marea Britanie ca religie atrăgând tinerii – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

SATANISMUL crește în Marea Britanie ca religie atrăgând tinerii

Satanismul a fost si este în creștere în Regatul Unit în ultimii ani, pe măsură ce numărul persoanelor care se identifică drept creștini scade. 

În trecut, cuvântul „Satanism” a evocat adesea imagini de ritualuri oculte, jurăminte de sânge, perversiuni sexuale, sacrificii animale sau umane și venerarea diavolului.

Cu toate acestea, brandul mai trendy al sataniștilor de astăzi încearca să se distanțeze de ritualurile mai tulburătoare ale practicii satanice tradiționale.

Acum ei susțin că toate acestea sunt folclor, afirmand că marca lor populară de satanism nu mai practică magia, nu mai fac vrăji și nu se mai închină diavolului.

Versiunea lor igienizată a întunericului este atrăgătoare pentru tineri și îi implică, dându-le oportunitatea de a susține probleme precum disforia de gen și divergența sexuală.

The Sunday Telegraph raportează că satanismul atrage un număr tot mai mare de tineri dezamăgiți de religiile tradiționale „învechite” și „dogmatice”, oferind o „alternativă” credințelor tradiționale „înfundate”.

O astfel de organizație din Marea Britanie, Global Order of Satan UK, susține că a înregistrat o creștere cu 200% a numărului de membri în ultimii cinci ani, potrivit publicației.

Capelanul Leopold, un antreprenor de pompe funebre în vârstă de 32 de ani din Londra, a declarat pentru The Telegraph că doi factori sunt responsabili pentru ascensiunea noului satanism: scăderea popularității „religiilor dogmatice tradiționale” și „o mișcare către autoidentificare și autorealizare”.

„Acest lucru este în special în rândul tinerilor care nu doresc să fie identificați ca parte a unei religii dogmatice prescriptive și mai degrabă doresc să se identifice ca propriile convingeri de sine și auto-realizare – ceea ce oferă satanismul”, susține Leopold. „Deci spunem adesea că suntem un fel de religie pentru cei cărora nu le place opresiunea religiilor anterioare”.

Pe măsură ce bisericile din Marea Britanie încearcă să atragă tinerii, dezbaterea continuă a societății despre identitatea de gen, sexualitate și căsătoria gay a provocat, de asemenea, diviziune în interiorul celei mai mari biserici creștine din țară, Biserica Angliei.

După cum a raportat CBN News, de-a lungul anilor, Biserica Angliei a făcut mai multe schimbări doctrinare care par să susțină agenda agresivă LGBTQ cu privire la moralitatea sexuală, mai degrabă decât învățăturile Bibliei. Acest lucru a dus la fricțiuni între conducătorii bisericii și membrii.

Potrivit recensământului Biroului pentru Statistică Națională din Regatul Unit (ONS), publicat în noiembrie, numărul de persoane din Anglia și Țara Galilor care se identifică ca sataniști a înregistrat o creștere cu 167% între 2011 și 2021, de la 1.893 la 5.054.

În același timp, numărul creștinilor a scăzut atât de scăzut încât acum reprezintă mai puțin de jumătate din populația Angliei și Țării Galilor pentru prima dată în istoria recensământului, a raportat The Telegraph .

Chiar dacă ei susțin că ritualurile aparțin trecutului, Leopold a recunoscut că grupul său se distrează „să se întâlnească și să facă ritualuri în pădure” la lumina lumânărilor. El a spus că ritualul este folosit ca o formă de legătură cu comunitatea și meditație pentru a le oferi oamenilor timp să dezvolte „propria ta viziune personală despre tine ca Satan”.

„N-ai recunoaște un satanist de cele mai multe ori dacă ai trece pe lângă el în stradă”, a continuat Leopold.

Traducere și adaptare – InfoCrestin.com

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply