Sataniştii vor să construiască o statuie lângă „Cele Zece Porunci” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Sataniştii vor să construiască o statuie lângă „Cele Zece Porunci”

Asculta informatia

Reprezentanţii Templului satanic din New York au solicitat Capitoliului din Oklahoma donarea unei pentagrame inversate sau o statuie cu un design similar şi expunerea ei lângă un monument ce simbolizează Cele Zece Porunci, aflat pe gazonul din faţa clădirii oficiale.

templu_satanic (Foto: asouthernlifeinscandaloustimes.blogspot.com)Cererea este o reacţie faţă de ridicarea monumentului creştin în 2012, care simboliează „originile iudeo-creştine ale statului Oklahoma”. Sataniştii consideră că monumentul nu îi reprezintă pe toţi locuitorii statului. „Noi credem că toate monumentele ar trebui să îndeplineacă criteriul bunului-gust şi să repecte standardele comunităţii. Propunerea noastră, care este un omagiu adus lui Satana, va îndeplini cu siguranţă aceste cerinţe”, a declarat Lucien Greaves, purtător de cuvânt al templului.

Nici ridicarea monumentului creştin nu reprezintă o măsură constituţională, întrucât Statele Unite nu au o religie oficială şi garantarea libertăţii şi exprimării religioase fac ca cererea cu privire la monumentul satanist să nu poată respinsă doar pe temeiul religiei în sine.

Sursa: Associated Press via www.semneletimpului.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close