Quantcast
Scandalul orfanei Sorina ia amploare. Plângere penală împotriva pocurorului general. Familia adoptivă face acuzații grave – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Scandalul orfanei Sorina ia amploare. Plângere penală împotriva pocurorului general. Familia adoptivă face acuzații grave

Familia Săcărin, părinții adoptivi ai micuței Sorina, fetița de 8 ani ridicată cu mascații din orașul Baia de Aramă, au depus o plângere împotiva procurorului general interimar Bogdan Licu, cel care a cerut Instanței să nu o lase pe copilă să fie scoasă din țară. Vizată de plângere este și procuroarea Mihaela Iorga Moraru care ar fi „sechestrat” pașaportul fetiței ce urma să plece cu familia adoptivă în SUA.

Cazul fetiței Sorina, care a provocat un scandal național după ce a fost luată de o procuroare cu mascații de la familia la care crescuse în plasament, ia o amploare nebănuită. Familia Săcărin, stabilită în SUA, cea care a obținut, prin decizie a Curții de Apel Craiova, adopția micuței, a anunțat, prin intermediul avocatei, că au depus plângere penală împotiva procurorului general interimar Bogdan Licu, după ce oficialul Parchetului General a anunțat, săptămâna trecută, că a cerut Instanței să nu o lase pe copilă să fie scoasă din țară, până la lămurirea tuturor împrejurărilor care au condus la această adopție.

„Părinții au făcut o cerere de eliberare a pașaportului, pașaport care a fost cerut de procurorul Mihaela Iorga Moraru, pentru a împiedica acest copil să plece din țară”, a declarat avocata familiei Săcărin, citată de Antena 3.

În scandalul iscat de modul în care micuța Sorina a fost luată din familia, din Baia de Aramă, acolo unde se afla în plasament, primul ministru Viorica Dăncilă a dat asigurări că cei care au greșit vor fi pedepsiți.

Pe masa premierului urma să ajungă, luni, raportul complet ministerului Muncii, în funcţie de care vor fi sancţionaţi cei care au comis abuzuri în acest caz.

În plus, judecătorii trebuie să decida dacă fetiţa poate pleca în Statele Unite împreună cu familia adoptivă. În paralel, continuă audierile în acest caz la secţia specială.

Cazul Sorinei a făcut înconjurul României, începând cu 21 iunie, ziua în care o procuroare de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a ridicat-o, cu mascații, pe fetița de 8 ani, aflată în plasament la o familie din Baia de Aramă, județul Mehedinți. Imaginile în care micuța este târâtă de procuroare afară din casa unde locuia sunt de-a dreptul șocante.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply