Scarabeu antic, vechi de 3500 de ani, descoperit in Galileea de Jos – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Istoria Crestinismului

Scarabeu antic, vechi de 3500 de ani, descoperit in Galileea de Jos

Asculta informatia

Un scarabeu egiptean antic al faraonului Thutmose al III-lea a fost descoperit recent de către un excursionist, în Galileea de Jos, in Israel. In timpul domniei lui Tuthmes, cand Canaanul intrase sub dominație egipteană, informeaza in premiera Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe®.
scarabeu antic egiptean thutmose iii

Aflat intr-o drumetie cu familia sa, pe teritoriul unui vulcan stins cunoscut sub numele de Hattin, in Galileea de Jos, Amit Haklai a făcut o descoperire incredibilă: a zărit, în mijlocul unei roci de bazalt negru, ceea ce s-a dovedit a fi un scarabeu antic egiptean, vechi de 3500 de ani!

Scarabeul egiptean antic, colorat in alb, a fost examinat de către Dr. Daphna Ben-Tor, de Jeannette și Jonathan Rosen, curatori ai Muzeului Israel din Ierusalim.

“Scarabeul este făcută din steatit” (o varietate de talc), a declarat Ben-Tor Bible, pentru jurnalul Istoria Biblica.
 
“A fost inițial smaltuit, dar, la fel ca toate artefactele de acest fel descoperite în valea Nilului, smaltul s-a dus”.
 
Într-un comunicat de presă al Autoritatii Israeliene a Antichităților, tradus de către Arutz Sheva, Daphna Ben-Tor spunea: “Scarabeul il prezinta pe Regele Thutmose III așezat pe tronul său, iar o caseta aflata in fața lui ii aminteste numele” (un simbol antic egiptean – un cadru oval care încercuiește numele unui rege egiptean, în hieroglife).
 
“Scarabeul era un simbol cosmologic, care a fost important în cultura egipteană”, a explicat Ben-Tor, în comunicatul de presă.
 
“Multe simboluri-scarabeu au fost descoperite in tot Israelul, subliniind influența culturală și politică puternica, pe care Egiptul le-a avut asupra Israelului, la acel moment”.
Thutmes III a fost cel de-al 6-lea faraon al dinastiei a 18-a (1479-1425 î.e.n.) în Noul Regat al Egiptului. In primii 22 de ani ai domniei sale, el a condus de pe pozitia de co-regent, cu Regina Hatshepsut, mama vitregă și mătușa lui.
Thutmose III a condus o serie de campanii militare în Orientul Apropiat și Orientul Mijlociu; în timpul domniei lui, Canaanul a intrat sub dominația egipteană. Cuceririle lui Thutmose, inclusiv o luptă de succes din Meghido, sunt înregistrate pe pereții Templului lui Amun, la Karnak.
Sursa: lonews.ro

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close