Quantcast
Schelele de pe catedrala Notre Dame vor fi demontate începând de luni – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Schelele de pe catedrala Notre Dame vor fi demontate începând de luni

Schelele montate pe catedrala Notre Dame din Paris, afectată grav de un puternic incendiu în aprilie 2019, vor începe să fie înlăturate luni, scrie Le Figaro via news.ro

Structura cântăreşte peste 500 de tone şi cuprinde 40.000 de tuburi interconectate. Astfel, lucrările de demontare ar putea dura în jur de trei luni, dacă totul decurge bine.

Citeste si: 93 de pagini secrete privind manipularea așa-zisei ”pandemii”

Au fost necesare mai multe săptămâni de pregătiri pentru această etapă, întârziată deja cu şase luni din cauza vremii nefavorabile, a grevelor şi a măsurilor de izolare impuse de criza sanitară.

După asta va începe restaurarea şi reconstrucţia catedralei.

Schelele au fost montate începând cu 2018, cu scopul de a restaura turla proiectată de Eugène Viollet-le-Duc. Cu trei zile înainte de incendiul din 15 aprilie 2019, a ele au servit la montarea a 12 statui ale apostolilor, care să înconjoare spira din lemn, ce s-a prăbuşit din cauza focului.

Catedrala Notre-Dame a ars, timp de peste 12 ore, pe 15 aprilie 2019. Cele mai multe dintre obiectele de artă şi de importanţă religioasă au fost salvate, la fel şi structura ei, chiar dacă două treimi din acoperiş a fost carbonizat.

Citeste si: OCULTA GLOBALĂ ÎȘI MOBILIZEAZĂ ULTIMELE RESURSE

Despre Info Crestin News

Leave a Reply