Schimbarea religiei, o noua moda printre vedete. Vezi cine, la ce a trecut!

Asculta informatia
Se spune ca avem toti acelasi Dumnezeu. E clar insa ca fiecare este liber sa creada in el in ce mod vrea. Cea mai buna dovada o reprezinta cateva vedete autohtone care si-au schimbat religia dupa cum le-a dictat sufletul. Una dintre ele, cantareata Antonia, si-a socat fanii in urma cu cateva zile, cand a recunoscut ca este mormona. Afla ce inseamna asta si ce culte au mai imbratisat alte celebritati.
Brigitte Sfat si Bodo au trecut la penticostali
Brigitte Sfat, iubita fostului tenismen Ilie Nastase, s-a botezat, in anul 2010, in cultul penticostal. “Eu am fost catolica, dar am avut foarte multe probleme si am umblat pe la multe biserici. Voiam sa scap de vraji si de lucruri murdare. Mergeam foarte des la Manastirea Bodrog, din Arad, unde se fac slujbe vineri noaptea pentru cei cu probleme. Acolo am fost botezata in apa ca sa scap de toate pacatele si sa incep viata ca un om nou”, a spus Brigitte. O alta vedeta care s-a convertit in cultul penticostal este Bodo, solistul trupei Proconsul. “Inainte sa ma pocaiesc traiam in crepuscul, la limita dintre lumina si intuneric. Acum sunt inconjurat doar de lumina. Pocainta m-a facut mai bun. M-am lasat de fumat, nu mai beau alcool si merg la biserica aproape in fiecare duminica”, a spus fostul ginere al presedintelui Traian Basescu. Numele de “penticostal” vine de la cuvantul “pentecosta” (care inseamna cinzecime – face referire la a 50-a zi de la vinerea lui Hristos). In timpul ceremoniei religioase, penticostalii obisnuiesc sa-si spele picioarele reciproc. Un alt aspect important este ca un credincios nu se poate casatori cu un nepenticostal. In cazul unui mariaj, se poate divorta doar cand unul dintre soti a cazut in adulter dovedit sau a trecut in nefiinta.
Antonia si Ion Tiriac sunt mormoni
In urma cu cateva zile, cantareata Antonia a facut o declaratie- soc: “Sunt de religie mormona”. Chiar daca a starnit valuri in presa, artista nu este singura persoana celebra convertita la aceasta religie. Cel mai puternic mormon din Romania este Ion Tiriac. Miliardarul a recunoscut public acest lucru in anul 2008. Mormonii nu au voie sa bea, sa fumeze sau sa consume cafea si sunt obligati sa-si doneze a 10-a parte a averii Bisericii Mormone. Ei poarta lenjerie intima speciala, numita “haina-templu”, care le reaminteste de legamantul lor cu templul mormon si au reguli ii protejeaza de tentatie si de rau.
Zoltan, din trupa «Sarmalele reci», este antroposof
Zoltan Andras, solistul formatiei “Sarmalele reci”, este adeptul antroposofiei. Aceasta nu este o neaparat o religie, ci o filosofie despre om si lume fundamentata de Rudolf Steiner, care sustine ca fiecare persoana e considerata a fi in legatura cu diferite fiinte spirituale, chiar daca acest lucru ramane in inconstient pentru majoritatea oamenilor. Iisus ocupa un rol central in acest sistem spiritual, fiind cel care da sens intregii evolutii pamantesti.
Raduleasca s-a facut evreica
In 2004, Mihaela Radulescu a renuntat la religia ordodoxa si s-a convertit la iudaism, pentru a se casatori cu Elan Schwartzenberg. La botez, vedeta a primit si un nume nou, Judith. Evreii, care nu au voie sa lucreze sambata, considera ca sunt poporul ales si nu-l recunosc pe Iisus ca fiu al lui Dumnezeu.
Ovidiu Sabau, martor al lui Iehova
Ioan Ovidiu Sabau, antrenorul Rapidului, este martor al lui Iehova din 1991. “Inainte, daca cineva ma lovea, injura ori scuipa, ii raspundeam cu aceeasi moneda. Dupa ce am devenit Martor, am devenit un alt om. Cred in iubirea de oameni si ca toti ne putem intelege si trai armonios”, a declarat Sabau. Martorii lui Iehova nu cred in Sfanta Treime, in suflet, in iad sau in chinuri. Nu isi aniverseaza zilele de nastere si alte sarbatori, ba chiar devin ostili cand vine vorba de Paste sau de Craciun. Ei refuza sa-si faca transfuzii de sange, tratamente medicale, vaccinuri sau transplanturi, nu saluta drapelul national si refuza sa indeplineasca serviciul militar.

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 + = 70