Quantcast
Scoția: Ateii intenționează să criminalizeze Biblia – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Scoția: Ateii intenționează să criminalizeze Biblia

Asculta informatia

The Christian Institute și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că, dacă va fi adoptată o lege controversată a guvernului scoțian, ar putea fi incriminate predicile biblice ca fiind discurs incitator de ură. Legea se numește „Hate Crime and Public Order”, și va permite urmărirea penală a tuturor religiilor Scoției cât și a Bibliei pentru discurs incitator la ură.

Ian Stewart, activist al mișcării Scoția Ateistă, a declarat că ateii au văzut „un anumit merit” în proiectul de lege al Partidului Național Scoțian. El a declarat că „ne propunem să monitorizăm pe deplin…. predicile din lăcașurile de cult … și să raportăm la poliție orice discurs de incitare la ură pentru cercetare penală”.

Citeste si: „Ateii americani” lansează o ofensivă împotriva celor 10 porunci

Dacă ar fi adoptată, proiectul de lege ar incrimina cuvintele considerate susceptibile să provoace ură împotriva anumitor grupuri.

Directorul adjunct pentru afaceri publice al The Christian Institute, Simon Calvert, a avertizat că acest lucru oferă oricărui reclamant o armă puternică pentru a reduce la tăcere punctele de vedere care nu îi sunt pe plac. Calver continuă spunând: „această legislație este cu adevărat foarte periculoasă ….. și într-adevăr să ne rugăm ca membrii parlamentului scoțian să renunțe la asta”.

Sursă: GNA via alfaomega.tv

Despre Info Crestin News

Leave a Reply