Quantcast
Scoția: Kate Forbes, o creștină evanghelică își anunță candidatura pentru postul de prim-ministru – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Scoția: Kate Forbes, o creștină evanghelică își anunță candidatura pentru postul de prim-ministru

Luni, ministrul scoțian al Finanțelor și Economiei, Kate Forbes, si-a prezentat candidatura pentru a deveni următorul prim-ministru al Scoției. Un anunț care a stârnit reacții puternice din cauza credinței sale creștine evanghelice.

Pe 15 februarie, premierul Nicola Strugeon a demisionat  după 8 ani la conducerea țării. Luni 20 februarie ministrul Finanțelor și Economiei, Kate Forbes a anuntat ca va candidat pentru pentru postul de prim-ministru din partea partidului majoritar, SNP (Scottish National Party, Ed.).

Anunțându-și candidatura pe Twitter, ministrul a spus că își va pune toată „experiența” și „aptitudinile” pentru a „inspira alegătorii scoțieni”.

Kate Forbes, în vârstă de 32 de ani s-a născut în regiunea Highlands din Scoția. Evangelical Focus descrie o politiciană „admirată pentru perseverența ei, temperamentul ei blând cu adversarii săi politici”, precum și „pentru capacitatea ei de a interacționa cu ceilalți”. Ea este, de asemenea, cunoscută ca fiind o creștină evanghelică devotată foarte implicată în biserica ei locală. 

O credință asumată pe care nu ezită să o arate deschis. Intervievat de BBC în mai 2021, ea a spus ca, crede în „persoana lui Isus Hristos”. 

„Să fiu sincera cred în persoana lui Isus Hristos. Cred că el a murit pentru mine, că m-a salvat și că vocația mea este să-l slujesc și să-l iubesc, precum și să-mi slujesc și să-mi iubesc aproapele cu toata inima, sufletul, mintea și puterea mea. Politica va trece. Sunt o persoană înainte de a fi politician și acea persoană va continua să creadă că sunt făcută după chipul lui Dumnezeu.”

Evangelical Focus , crede că în contextul actual din Scoția, credința lui Kate Forbes o pune în necaz. Poziția sa cu privire la avort este deosebit de dezbătută. 

Ea a spus că dacă ar fi fost membru al Parlamentului Scoțian în 2014, ar fi votat împotriva căsătoriei între persoane de același sex. Un comentariu care a atras critici puternice. 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply