Quantcast
Scoţia vrea să scoată blasfemia de sub incidenţa penală – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Scoţia vrea să scoată blasfemia de sub incidenţa penală

Guvernul scoţian a publicat un nou proeict de lege în vederea scoaterii de sub incidenţă penală a blasfemiei, după mai bine de 175 de ani de la ultimele proceduri judiciare cu acest cap de acuzare, relatează AFP, via news.ro.

Edinburghul consideră că menţinearea acestei infracţiuni în legea împotriva urii şi discriminării ”nu mai reflectă tipul de societate în care tăim”.

Citește și: DR. Geza Molnar: ”Epidemia este în scădere! În 5-10 mai ar trebui ridicată carantina, fără discuţie”

Ministrul scoţian al Justiţiei Humza Yousaf a anunţat vineri că legea urmează să fie modernizată şi să vizeze discriminările pe bază de vârstă, handicap, origine, religie şi orientare sexuală.

”Prin crearea acestei legi, Parlamentul va transmite un mesaj puternic”, potrivit căruia acest tip de fapte ”nu vor fi tolerate”, a subliniat el.

Proiectul de lege prezentat vineri a fost salutat de Humanists UK, o aociaţie care militează împotriva blasfemiei din 2015.

”Umaniştii au îndemnat guvernele să abroge legi ca aceasta în semn de solidaritate cu victimele legilor opresive privind blasfemia din întreaga lume”, a declarat directorul general al asociaţiei, Andrew Copson.

În cazul adoptăriilegii, Scoţia va urma exemplul multor ţări – între care Danemarca, Canada, Grecia şi Irlanda – în scoaterea de sub incidenţa penală a blasfemiei.

Citește și: Halucinant! Cum se umflă numărul morților de CORONAVIRUS

Ultimul caz de blasfemie din Scoţia l-a vizat pe editorul Thomas Paterson, care a ”exhibat pancarte de natură profană” în vitrina sa, în 1842.

Anglia şi Ţara Galilor şi-au abrogat legislaţia împotriva blasfemiei în 2008.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply