Quantcast
Scriitor din Mauritania, condamnat la moarte pentru renegarea profetului Mahomed – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Scriitor din Mauritania, condamnat la moarte pentru renegarea profetului Mahomed

Un tribunal din Mauritania a pronunţat joi condamnarea la moarte a unui blogger musulman în baza acuzaţiilor de renegare a profetului Mohammed într-un articol critic care a declanşat proteste de stradă, informează agenţia DPA, conform Agerpres. Curtea Penală din oraşul Nouadhibou, din vestul Mauritaniei a emis sentinţa în prezenţa inculpatului Cheikh Ould Mkheitir care a leşinat şi a fost dus la spital, precizează sursa citată.

Verdictul a stârnit rumoare printre localnicii aflaţi în afara clădirii tribunalului. Încă nu este clar dacă Mkheitir poate face recurs la hotărârea instanţei, relatează sursa citată.

Mkheitir, 28 de ani, a fost arestat în ianuarie, după ce articolul său a stârnit indignare în Mauritania. Mai multe mitinguri publice au avut loc la momentul respectiv denunţându-l pe scriitorul cu vederi de stânga şi cerând executarea lui, notează DPA.

Republica Islamică Mauritania, din nord-vestul Africii are o populaţie de 3,8 milioane de oameni, marea majoritate de religie musulmană.

Despre

Leave a Reply