Scrisoarea de blestem a bisericii Bethel condusa de pastorul Daniel Branzei

Asculta informatia

Juraminte si auto-blesteme in biserica baptista Bethel din California
Daniel Branzai, pastorul care in 2011 a agresat fizic si verbal un membru al bisericii pe care o conducea, si-a pus in 2009 membrii sa se jure si auto-blesteme daca nu recunosc ca au trimis niste scrisori de protest bisericii. 
Membrii bisericii Bethel din California au fost supusi unei practici destul de bizare pentru o biserica evanghelica, ce propovaduieste invataturile Bibliei. Cu toate ca ar fi trebuit sa propovaduiasca Iacov 3 vs. 9-10 sau Romani 12 vs.14 unde indemnul este sa binecuvantam si nu sa blestemam, liderii bisericii si-au  pus enoriasii sa se jure ca nu au stiut sau expediat o scrisoare de protest bisericii Bethel, iar in cazul in care nu ar fi recunoscut acestia cereau sa fie blestemati si pedepsiti de Dumnezeu cu toata asprimea, ei si familiile lor.

“Dumnezeu sa se poarte cu toata asprimea cu mine si familia mea daca nu spun adevarul”

Sursa: rousa.blogspot.fr

Despre

6 Comentarii

 1. Desigur stim ca blestemul de sine e considerat un pacat, este si pe lista cu care te duci sa te spovedesti. Dar oare cat este el de mare si ce repercursiuni poate avea?
  De obicei il auzim la concetatenii nostri de o anumita etnie , care chiar obisnuiesc sa se jure “sa moara…” daca am furat sau mai stiu eu ce. Am putea crede in aceste imprejurari ca ei sunt cei mai cinstiti oameni, nu, din moment ce nu moare nimeni. Poate asa o fi, nu am nimic cu ei, in fine. Dar ce se intampla cu oameni cat de cat civilizati, cu scoala, “dusi la biserica” care se blesteama pe ei insisi si pe familiile lor, prezente si viitoare, in situatii cand sunt incoltiti si acuzati pe drept sau pe nedrept, sau cand realizeaza ca au facut o greseala mare, etc> ( la modul : sa…. ca nu am stiut, sau nu am facut eu, sau am uitat, sau sa …. daca mai fac sau daca nu mai fac, etc). O facem pentru ca sa ne intarim argumentele, sau credibilitatea, devotamentul fata de o cauza, sau ca sa ne dezvinovatim, de ce? Sau pentru ca vinovatia e prea mare, sau responsabilitatea ne covarseste? sau pentru ca suntem impulsivi si nu gandim, iar ceilalti se pricep la maxim sa exploateze slabiciunile noastre si sa ne manipuleze? Stim bine ca in Vechiul Testament, mai ales in cartile lui Moise, blestemele erau destul de frecvente, desi de cele mai multre ori veneau de la Dumnezeu si nu de la oameni. Dar Noul Testament ce spune despre acest lucru, il interzice cu desavarsire? Stiu ca Domnul Hristos, a zis sa nu juram, poate blestemul (de sine) sa fie considerat o varaianta in extremis a unui juramant si deci, implicit e interzis (sau “nerecomandat?”) Ma scuzati ca nu stiu toate “reglementarile” din Noul Testament, dar aici “poruncile” nu sunt atat de dure si ferme ca in Moise ci au mai mult titlu de “recomandare”. Cred ca mai multe reguli au fost impuse ulterior de catre Biserica decat a “impus” Domnul Hristos. E evident ca cine se blesteama pe sine sau pe ai lui face o greseala, dar nelamuririle mele sunt:
  1. de ce o face (ce il indeamna, care sunt cauzele)
  2. cat de mare este pacatul, daca poate avea repercursiuni grave
  3. ce se poate face pentru a-ti fi iertat sau daca pot fi “anulate” efectele acestuia cumva (adica e de ajuns sa te spovedesti sau trebuie sa citesti sau sa ti se citeasca ceva special? )
  Pentru ca suntem tentati in momentul cand o facem sa zicem “ei si, e viata mea, ce daca mi-o blestem eu cu mana mea? ” la fel cum zic probabil si cei care ideatizeaza sinuciderea. Intr-adevar e alegerea ta daca vrei sa te duci in iad sau pana atunci sa traiesti “iadul pe pamant”, pentru ca in momentul cand spui despre tine astfel de lucruri insemana ca respectul tau de sine este sub nivelul marii. Ori, in aceste conditii n-ai cum sa traiesti bine.
  Si da, intr-adevar, sa iti faci rau singur, sufletului si trupului, e un pacat mare, pentru ca altele nu-ti mai da Dumnezeu in viata asta. Am realizat lucrul asta vazand oameni batrani sau nu foarte care o viata intreaga si-au batut joc de corpul lor (si chiar si de animalele pe care le-au avut in grija), din “prea multa dragoste”, indopandu-i /se peste masura, nafacand miscare din lene, neducandu-se la doctor din timp de frica (sau “de mila”), invocand motive precum lipsa timpului, a banilor, stresul etc, si ajungand la doctor intr-un moment cand din pacate nu se mai putea da timpul inapoi. Acum, oricati bani ai avea, pe bune, cum spunea un profesor, inima poti s-o schimbi dar toate vasele de sange din organism (care sunt afectate de ateromatoza, de exemplu) , nu, si atunci, asta e, patimesti pentru “pacatele tineretii”. Iar cu sufletul probabil e si mai rau. Nimeni nu poate repara intr-o zi ce ai stricat tu intr-o viata. Dar poate ca nu e asa grav. Poate e doar o vorba in vant si Dumnezeu nu tine cont de ce spun toti nesabuitii. Cine stie? Poate e cineva mai documentat in aceasta privinta. Va multumesc!

 2. Cazul pastorului bataus, Daniel Branzei, privit din localitatea ta de origine, Botosani:

  http://www.asiiromani.com/sens-giratoriu/23665-cazul-qbranzaiq-privit-din-localitatea-sa-de-origine-botosani.html

  Nu e trist deloc ca aceste cazuri ajung in presa. Aceasta e bine! Trist este ca se intampla astfel de situatii. Unii inteleg ca imaginea protestantismului trebuie protejata nu prin a judeca fara partinire (fara sa ne uitam la fata omului) ci prin ascunderea unor astfel de fapte, pe care noi incercam sa le albim, crezand ca daca il aparam pe pastor si dam vina pe enoriasul simplu iL fericim pe Dumnezeu. Stati putin si judecati: Dumnezeu este total impotriva unor astfel de practice. Este imposibil, insa, sa-i lamuresti pe niste pastorasi din acestia pentru care imaginea lor (de carton sau hartie creponata) este TOTUL.

 3. Un pastor platit isi bate oile ! Asta imi aducea aminte de o cugetare inteleapta: “Tragedia razboiului este ca foloseste ce este mai bun in oameni, ca sa le faca cel mai mare rau.”
  Platim oameni inteligenti ca sa ne faca rau. Ma uit la cazul Branzei si nu ma crucesc atat de mult de faptele sale (sarlatani exista multi, chiar mai multi decat oameni onesti) ci ma tot intreb cum arata indivizii care-l sustin, ce fetze au? L-am vazut pe ala cu ochii inchisi acolo, care a venit cu un comunicat de rasul curcilor, dar in rest nu stiu cum arata pastorii care l-au votat ca presedinte la Asociatie, cum arata membrii din biserica, care au acceptat sa-si blesteme nevestele si copiii (chiar daca au jurat drept), dar cum sa fii de accord cu astfel de psihopatii? Aici nu discut de calitatea lor de “crestini” ci de oameni, care au creier si il folosesc. A respecta un lider nu inseamna a fi de accord cu tot ce propune el. Ii spui limpede, senin: “da, domnule, am contribuit si eu, nici eu nu sunt de accord cu ce faci” sau “nu, nu am contribuit. daca nu-ti este de ajuns cuvantul meu, eu n-am sa-mi blestem niciodata nevasta si copiii pentru nimeni”. Pai daca un pastor isi ia pica pe tine pentru un astfel de raspuns, ca tu tii la familie si nu recurgi la blesteme, atunci acela nu mai merita sa fie platit din buzunarul tau. Cum sa dai bani la o biserica condusa de un astfel de individ? Desigur, el si-a impachetat dezideratul in invelitoare “umana”, pt o cauza nobila etc. ca si cum aflarea celor care au vorbit de el este mult mai importanta decat familia ta. Pai, daca tu, ca parinte, recurgi la asemenea blesteme bisericesti, prin care te juri blestemandu-ti familia (in cazul in care minti) ce sa te astepti la copiii tai cand vor fi mari? De asemenea, cum crezi ca iti cresti copiii intr-un astfel de mediu? Nu e nimic gresit sa-i spui unui lider ca nu esti de accord cu tot ce face. Pai daca trebuie sa fi de accord cu absolut tot ce face iar tu, ca enorias, contribuabil, nu ai dreptul la nicio opinie, aia e dictatura comunista. Sa traiesti in cea mai libera tara din lume si sa fii rob unui astfel de impostor communist, in timp ce-l critici pe Obama, este cea mai mare nebunie pe care am vazut-o sub soare, vorba lui Solomon.

 4. Costel Dragusanu/Bucuresti

  Ouuuuaaauuuu!
  Măi fr. Daniel…ce spaimă am tras,domnule!!!!!

  Am crezut că ți-ai pierdut mințile(Doamne păzește!!!) și că s-a intâmplat o nenorocire…
  Mă rog ,acum am găsit pe Facebook info că ți-ai condus biserica in practici de vrăjitorie, blesteme, woodoo!!!!!!!!!!!

  Invit, imediat, acum pe toți săpătorii, defăimătorii și oamenii fără Dumnezeu(din biserica voastră sau de oriunde)care și-au permis să atace un uns al Domnului-păstorul lor, chiar- FĂRĂ SERIOS TEMEI să se incline in fața Domnului Cerului și Pământului , să ceră indurare până când adevărate pedepse divine să vină peste ei…..

  Și-acum ce mai lesne a zice:”Dumnezeu sa ne pedepsească cu toată asprimea.”…sau
  “Iau pe Dumnezeu ca martor”(cred ca ap. Pavel zice)?

  Măi oameni (buni era să zic!!!) răi ,ce sunteți, reveniți-vă in fire!…(nici n-ar fi prea greu că in dumneaei.. zaceți!!!!)

  ….Dacă s-a ajuns la acea soluție cu …scrisoarea, socotesc că este prima treabă a unui pastor să țină biserica in unitate și -din rădăcină- să taie orice scrisoare de amărăciune, nu credeți?

  Să vă spun ceva;(lauda,fr. Daniel, sigur rămâne a Domnului!)
  …chiar dacă un Paul Negruț,Paul Dan,Vasile Taloș,Daniel Brânzei,Vasile Brânzei, Iosif Serac,Alexa Popovici, Pitt Popovici, pentru mine ,automat, Iosif Țon(cu toate, desele, dumnealui …inscrieri și pe la alte denominații!!!) Iosif Ștefănuți,
  și incă o mare, mare gloată(de data asta dați ințeles.. celestu’ ,”gloatei”)ce doar Bunul Dumnezeu o are notată…
  zic,
  chiar dacă ,toți aceștia, ar fi căzut in cel mai greu păcat, obligația mea și a ta este și va rămâne să ne aplecăm , cu gingășie, lângă cel căzut și să lucrăm impreună cu acesta-căzutul- și Duhul Sfânt pentru recuperare, se aude , vă rog ?!!!!

  Cărarea aceasta căutați-o ….și nu a tribunalelor lumești/omenești!!!
  (Il rog, frumos,pe Dumnezeu să-mi fie martor că ,chiar duminica trecută,la finalul serv divin, fără voia mea am vărsat lacrimi, căutând să-l intăresc pe un frate căzut in păcatul….așternutului!!!!)

  Fără nici o laudă…știu ,clar, că aceasta face parte din statutul de crestin-soluție,nu creștin-problemă!

  Știți , voi, cei defăimători,ce lupte au dat soldații români in M-ții Tatra/fosta Cehoslovacie…
  …cum au murit ‘pe capete”luptând , ai noștri,pentru eliberarea altora?!!!

  Aici…o scurtă istorioară , adevarată, mi-a spus-o un om din localitatea noastră, Sarata-Românești/Botoșani,acum vreo 55 de ani:

  …A luptat, pe Tatra și a fost unul care a scăpat de secerișul gloanțelor…
  La vreo 10 ani după ce s-a intors acasă, a avut un incident cu conducerea primăriei, incident care a durat pânâ ce omul nostru…să-i amintesc numele, Ștefan Pădure, și-a amintit de…Tatra!

  Dialogul ce a urmat cu cei din primărie a fost f. scurt …de fapt condiția dialogului nici n-a fost indeplinită ptr. că nea Pădure le-a pus o singură intrebare;

  “Mă, mă…..voi ați fost pe …Tatra?”

  Scurt, vă intreb și eu; voi ați infruntat fiara securisto-comunistă , in România acelei epoci, de pe poziția de slujitori ai lui Dumnezeu?

  Sunt unul care am “tras” in regimul Ceaușescu cu …600 watii!!!
  Adică ,ptr. că ne intrerupea lumina, mereu, mi-am cumpărat o lustră cu….6 becuri X 100wati, doar pentru a nu mă conforma .

  Dar al-2-lea lucru ce-l făceam …conspectam ,la detaliu, nu e paradox- toate Plenarele și Conferințele acelui nenorocit…

  Ei! Știți cum ne numea Ceausescu pe noi pocăitii, mai cu seamă pe lucrători ….deci și pe familia Brânzei?
  Vă spun; gunoiul societății?!!!!

  Stiți cum trebiue să-i numim noi pe acesti frați și surori-eroi?
  Vă spun ,iarăși; corifei! Corifei ai credin’ei!

  Așa am scris pe poza apărută pe site-ul lui Daniel Branzei …cea cu fr. Ton, Talos , Geabou, Taloș, Vasile Brânzei(ținea in mână un radio Gloria, probabil,erau la munte , undeva).
  Da am printat-o și o port in Biblia de biserică…vreau să mi-i amintesc, vreau să mă rog pentru corifeii noștri , dar și pentru urmașii lor. Lasași-mă să fac asta ,cu toată dragostea!

  Din nou,…chiar dacă este adevărat că păstorul D. B. a făcut o gafă…IERTAȚI-l măi oameni buni, a făcut ce-a făcut pentru că nu vă socotește că i-ați căzut la…… impărțeală, că-l doare de minciuni aruncate din balconul anonimilor?!!!!

  Iartă-i Doamne,(dar ei știu ce fac!!!!!!!!)

  Costel Dragusanu, Bucuresti

 5. Stimate domnule Costel Dragusanu,

  Apreciez intentia dvs de-a va apara prietenii dar inainte de a va raspunde, as dori sa va recomand sa cititi si articolul de aici:

  http://www.actualmm.ro/cum-raspund-mai-marii-cultului-baptist-declaratiei-de-blestem-a-lui-branzai/

  Miza pe care va axati dvs este descrisa in articolul de la linkul de mai sus: mergeti pe premiza ca daca un om a facut ceva bun acum 40 de ani, il tineti in brate toata viata, indifferent ce face. Exista in Biblie exemple de oameni care au facut mult mai mult bine la viata lor decat a facut Vasile sau Daniel Branzai si totusi atunci cand au luat-o razna au fost lepadati. Aici nu e vorba de iertare, domnule Dragusanu. E vorba de abuz. Daniel Branzai a facut din religie un business personal. A nedreptatit-o nu doar pe sora respectiva, fara de care trebuia sa-si ceara scuze publice daca tot “a luat vina asupra lui”, cum spune ortacul Eusebiu, ci si-a batut joc de o comunitate intreaga. In plus, omul acesta, pe care dvs sustineti ca il cunoasteti, este de un machiavelism rar. Exact cum nu trebuie sa fie un om al lui Dumnezeu. Va recomand din suflet sa vizonati filmuletul de mai jos integral:

  http://www.youtube.com/watch?v=LsIjWYelwO8

  In afaceri si in politica se spune ca nu e nevoie de caracter. Cei din domeniile acestea vin si iti baga sub ochi realizarile lui X sau ale lui Y, incercand sa te convinga ca dincolo de toate nu caracterul unui om este important ci realizarile lui. Deci, in privinta lui Branzai, nu se pune greseala daca a gresit sau nu. Exista prea multe dovezi care pledeaza greu impotriva sa. Avem de-a face cu doua probleme majore: 1) Nu recunoaste ca a gresit (ceea ce este impotriva spiritului Scripturii). Un om care il are pe Dumnezeu este un om care da dovada de pocainta, care inseamna recuoastere si reabilitare. Branzai NU recunoaste nimic. 2). Pe langa ca nu recunoaste, arunca vina pe altii. Individul calca peste cadavre ca sa iasa basma curata.

  Asa ca, stimate domnule Costel, vreau sa trag cateva concluzii.

  1. Pacea si linistea unei biserici sunt extrem de importante dar nu atat de importante incat
  sa sacrificam dreptatea pentru ele. “Pacea si dreptatea sa se sarute” (astea sunt casatorite). In multe biserici pacea cu dreptatea au divortat. Exista biserici care sacrifica dreptatea de dragul linistii. In cazul de fata, dvs in loc sa-i dati sfaturi lui Branzai, ce ar trebui sa faca, sa iasa lucrurile bine (adica, daca a gresit sa recunoasca si sa de-a un model de pocainta), veniti sa le spuneti celorlalti ca ei sa nu contra-argumenteze. Deci dvs porniti de la effect, nu de la cauza.

  2). Daniel Branzai este un om care minte si minte cu seninatate. Va spun aceasta cu deplina responsabilitate inaintea lui Dumnezeu. Va intreb: ce valoare sa mai aiba inaintea lui Dumnezeu ce-a facut taica-sau pe vremea lui Nae, daca el refuza sa se pocaiasca de pacatele de astazi? Ce Evanghelie predicate dvs? Una a faptelor istorice care sterge pacatele prezentului fara pocainta?

  Cu tot respectul dar cititi cu atentie scrisoarea respectiva, facuta de Daniel Branzai, si ganditi-va ca inaintea lui Dumnezeu DREPTATEA si CORECTITUDINEA sunt mai importante decat IMAGINEA !! Liderii nostri baptisti, din pacate sunt de alta parere. Pentru ei important este sa nu sifonam imaginea cuiva iar pt aceasta ei nu recomanda pastorului sa se lase de faptele sale necrestinesti ci le recomanda membrilor bisericii sa nu ii faca publice faptele, sa sufere in tacere si pe nedrept batjocora de la cel care ar trebui sa fie impotriva lucrurilor pe care le practica. Deviza dupa care se ghideaza Branzei este urmatoarea: “Oricine va vorbi de rau impotriva Fiului si-a Duhului Sfant vor fi iertati. Dar cine va vorbi de rau impotriva lui Daniel Branzai nu va fi iertat nici in veacul acesta nici in cel viitor”. Altfel cum se explica faptul ca I-a pus pe oameni sa se blesteme si sa-si blesteme familiile ca nu au vorbit sau scris ceva rau de el?

  Oare nu era mai crestineste sa spuna: “Oameni buni, hai sa admit ca tot ceea ce spuneti voi este adevarat. Azi ma pocaiesc de toate si imi cer iertare de la voi toti pt tot ce s-a intamplat. Va recomand sa o primiti bine pe sora L.T., care a suferit de pe urma unei fapte necugetate…”. Nu credeti ca o astfel de atitudine ar fi rezolvat problema? De ce sa recurgi, ca pastor, la tot felul de sarlatanisme si la marlanii prin care sa nu arunci toata vina pe altii?
  Imi pare rau dar daca trebuie sa dati sfaturi cuiva, cred ca ar trebui sa-i dati sfaturi acestui Daniel Branzai, al carui tata spuneti ca ar fi infruntat candva regimul ateu. Biblia spune ca “dupa roade ii veti cunoaste” si eu cred ca dupa roadele actuale, pt ca un om se poate schimba pe parcursul vietii. Un pom il cunosti daca e altoit dupa roadele pe care le da ACUM. Asa ca, nici dvs nu ne puneti spune cine ESTE acest Daniel Branzai pe baza a ceea ce-a facut acum 40 de ani. Ne puteti spune cel mult cine a FOST acest om.

 6. http://www.ebible.ro/biblia/paralel/cornilescu-ortodoxa/matei/5/
  34-37
  Nu faceti nici un fel de juraminte, aceasta este o capcana in care ne trage dezbinatorul si impotrivitorul.
  Domnul este foarte explicit si nu exista indoiala, crestinii indiferent de confesiune trebuie sa se fereasca de juramant.
  Daca am cazut in aceasta capcana trebuie sa ne pocaim, sa regretam cu lacrimi si sa luam decizia sa nu mai facem asa ceva.
  Crestinii care au aceasta practica ar trebui sa si marturiseasca aceasta cu regret deplin si smerit.
  Stim ca pastorii nu mai pot deosebi stanga de drepta si ca sunt sub un permanent atac al raului, de aceea ne si rugam pentru ei si pentru conducatorii lumesti.

  Domnul sa ne umple de o deplina intelepciune a vietii si dragostei in unitate crestina autentica si neprefacuta !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *