„Scrisoarea despre Dumnezeu” semnată de Einstein, scoasă la licitație – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Diverse

„Scrisoarea despre Dumnezeu” semnată de Einstein, scoasă la licitație

Asculta informatia

O scrisoare redactată de mână de fizicianul Albert Einstein cu un an înainte de moartea sa și în care omul de știință își exprimă perspectiva cu privire la religie, va fi scoasă la licitație pe eBay luna aceasta. Ofertele pornesc de la 3 milioane de dolari.
einsteinalberthalfbodycolor300px_400„Această scrisoare este, în opinia mea, semnificativă din punct de vedere istoric și cultural, întrucât acestea sunt gândurile personale și intime ale celui mai inteligent om al secolului XX,” a declarat Eric Gazin, președintele agenției de licitații care se va ocupa de vânzarea scrisorii lui Einstein, potrivit JPost.

În scrisoare, savantul mărturisea că „pentru mine, cuvântul «Dumnezeu» nu este nimic mai mult decât expresia şi produsul slăbiciunii omeneşti, Biblia este o colecţie de legende onorabile dar primitive, care sunt însă destul de copilăreşti. Nicio interpretare, oricât ar fi ea de subtilă, nu ar putea să-mi schimbe părerea despre ea.”
Epistola a fost conservată, până acum, într-un seif cu temperatură controlată elecronic, într-o instituție publică, după ce a fost achiziționată de un colecționar anonim pentru suma de 404.000 de dolari, în anul 2008.

O altă scrisoare semnată de Einstein a făcut, recent, deliciul curiozității publicului. Adresată primei lui soții, scrisoarea cuprinde o listă de obligații pe care fizicianul i le imputa acesteia, în periada premergătoare divorțului lor. Între ele se număra obligația de a-i pregăti zilnic trei mese calde, pe care să i le servească în camera lui, sau obligația de a nu aștepta niciun gest de intimitate din partea lui. Întreaga listă este disponibilă pe site-ul Lists of Note. Mai multe detalii despre viața personală a omului de știință alcătuiesc un tablou surprinzător pentru publicul obișnuit să îl vadă pe savant într-o lumină exclusiv pozitivă.

semneletimpului.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close