Quantcast
Se deschide prima bibliotecă publică creștină în Vietnam – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Se deschide prima bibliotecă publică creștină în Vietnam

S-a deschis prima bibliotecă publică creștină în Vietnam. Biblioteca a fost înființată de Societatea Biblică Vietnam din orașul Ho Chi Minh. „Sperăm că va fi un simbol al unității și învățării creștine”, spun ei.

Procesul deschiderii bibliotecii a inceput cu șase luni în urmă și a fost tergivestat și plimbat pentru aprobare în mai multe agenții ale guvernului comunist din Vietnam.

Înființată cu ajutorul unor oameni de afaceri neo-protestanți locali, biblioteca, are pe rafturile sale aproximativ 5000 de cărți, inclusiv texte și resurse vietnameze în studii biblice, teologie, slujire, traduceri și istorie.

Principala religie din Vietnam este budismul. Creștinii reprezintă 10% din populație, majoritatea sunt catolici.

Pentru a primi un statut oficial de organizație religioasă, bisericile creștine trebuie să se înregistreze la guvern. Persecuția religioasă este reală și toate operațiunile creștine funcționează într-un mediu ostil din punct de vedere politic. Există întotdeauna riscul de a fi închis fără motiv. Vietnamul ocupă locul 19 pe lista țărilor care persecută creștinii, lista oferită de Open Doors în 2021.

Sursă: Evangelical Focus via alfaomega.tv

Despre Info Crestin News

Leave a Reply