Quantcast
Se schimbă ritualul de botez. Ce prevăd noile reguli cu privire la cufundarea în cristelniță – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Se schimbă ritualul de botez. Ce prevăd noile reguli cu privire la cufundarea în cristelniță

Se schimbă ritualul de botez pentru copii, în Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, după tragedia care s-a petrecut în urmă cu câtva timp într-o biserică din Suceava.

Se schimbă ritualul de botez pentru copii. Regulile pentru oficierea botezului au fost modificate în Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului. Decizia a fost anunțată de ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului. Aceasta vine după un bebeluş a murit la Suceava, la scurt timp după ceremonia de creştinare.

Concret, preoţii nou hirotoniţi vor solicita sprijinul unui preot cu experienţă clericală și vor oficia ritualul împreună cu acesta. Preotul cu mai multă experiență va introduce copilul în cristelniță, în apa sfințită. Conform noului regulament, niciu un botez nu va mai fi făcut fără asistenţa unui preot cu experienţă clericală.

Înainte de botez, preotul va cere familiei informaţii despre starea de sănătate a bebeluşului. Preotul se va pune la curent cu problemele de sănătate astfel încât să evite scufundarea micuțului în cristelniță. În acest fel, el va evita să pună viața copilului în pericol.

Se schimbă ritualul de botez

În cazul în care copilul este agitat sau speriat, plânge tare, preotul va săvârși botezul turnând apă pe creștetul copilului. La fel se va proceda și în cazul în care părinții vor spune că nu doresc scufundarea în cristelniță. Procedura va consta în introducerea pruncului în apa sfinţită din cristelniţă până la gât. Apoi, preotul va turna apa sfinţită, de trei ori, peste capul copilului.

„Pentru a nu se confrunta cu situaţii precum cazul de la Suceava, preoţii sunt rugaţi să respecte mai multe măsuri şi recomandări. Măsurile au intrat în vigoare de luni, 8 februarie”, a declarat ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, citat de Antena 3.

Cazul bebelușului de la Suceava

Noile reguli au fost propuse după ce un bebeluș din Suceava a murit în urma cufundării în cristelniță la botez. În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă pentru preotul care a săvârșit botezul.

Bebelușul de i șase săptămâni a făcut stop cardio-respirator după ce a fost scufundat în cristelniță la o biserică din Suceava. Micuţul a fost internat la Terapie intensivă o noapte întreagă, a fost ventilat mecanic, însă nu a rezistat. Copilul s-a născut prematur şi era extrem de fragil. Medicii au spus că bebelușul a înghițit prea multă apă în timp ce era scufundat.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply