Quantcast
Șeful Bisericii Ortodoxe Grecești din Ierusalim a condamnat atacul de peste noapte asupra celei mai vechi biserici din Gaza – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Șeful Bisericii Ortodoxe Grecești din Ierusalim a condamnat atacul de peste noapte asupra celei mai vechi biserici din Gaza

Șeful Bisericii Ortodoxe Grecești din Ierusalim a condamnat atacul de peste noapte asupra celei mai vechi biserici din Gaza, care se află sub jurisdicția Patriarhiei Ortodoxe din Ierusalim.

De asemenea, el a cerut ortodocșilor și catolicilor să se ridice împotriva Israelului ”și să nu se mulțumească doar cu rugăciuni”.
Lovitura aeriană, care a avariat o parte a Bisericii Ortodoxe Grecești Sfântul Porfirie din orașul Gaza, a fost „un adevărat masacru” și „un atac asupra patrimoniului creștin”, potrivit Arhiepiscopului Atallah Hanna, Arhiepiscopul grec-ortodox al Sevastiei din Ierusalim.

„Facem un apel urgent la Sanctitatea Sa Papa și la șefii bisericilor din întreaga lume să își ridice vocea și să nu se mulțumească doar cu rugăciuni”, a adăugat Hanna într-o declarație scrisă.

Un bilanț clar al exploziei nu a fost făcut public. Surse palestiniene au avansat cifra de 40 de victime, într-o declarație pentru Al-Jazeera.

Nu este clar câte persoane ar fi putut fi ucise sau rănite în grevă. O înregistrare video de la fața locului în noaptea de joi spre vineri a arătat pagube importante.

Vineri, Forțele de Apărare ale Israelului au recunoscut că „un perete al unei biserici din zonă a fost avariat”, în urma loviturii FDI. Totuși din imagini se vede că nu este vorba doar despre un perete avariat ci despre o zonă mult mai mare.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply