Stiri externe

Şeful diplomaţiei UE denunţă ameninţările Iranului la adresa Israelului

Şeful diplomaţiei UE Josep Borrell a condamnat joi ameninţările proferate miercuri de ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, la adresa Israelului, estimând că ele pun în pericol pacea mondială, relatează, agerpres.

„Condamn în termenii cei mai fermi posibil apelul Ghidului suprem iranian @khamenei_ir la luptă împotriva Israelului”, a scris Borrell pe contul său de Twitter.

Citeste si: ADEVĂRATUL SCOP ASCUNS AL PANDEMIEI: Marcarea IZOTOPICĂ a oamenilo

„Asta reprezintă o ameninţare pentru pacea şi securitatea internaţionale. Securitatea Israelului este de o importanţă primordială şi UE va fi alături de el”, a adăugat el.

„Vom susţine (…) orice naţiune sau grup care se opune şi luptă împotriva regimului sionist”, a scris pe miercuri pe contul său de Twitter ayatollahul Ali Khamenei, făcând apel la susţinerea „luptelor” palestinienilor pentru a-şi determina viitorul.

El a adăugat că „natura regimului sionist este incompatibilă cu pacea, întrucât sioniştii încearcă să-şi mărească teritoriul”.

Citeste si: Începe CIPAREA populației în octombrie 2020!

„Eliminarea regimului sionist nu vrea să însemne eliminarea evreilor (…) ci eliminarea Israelului”, a mai scris ghidul suprem iranian, calificându-i pe sionişti drept un „cancer” şi făcând apel la înlăturarea unor „rău-făcători ca (Benjamin) Netanyahu”, prim-ministrul israelian.

Citește și:  Hamasul SALUTĂ atacul din Ierusalim: ‘Este un răspuns la planul lui Trump!’
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − 72 =

Close