Quantcast
Senatul american a votat o rezoluție împotriva Iranului, în cazul pastorului condamnat la moarte – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Senatul american a votat o rezoluție împotriva Iranului, în cazul pastorului condamnat la moarte

Camera Reprezentanților din Senatul american a adoptat o rezoluție prin care condamnă guvernul de la Teheran pentru arestarea pastorului creștin Youcef Nadarkhani și cere eliberarea lui imediată, informează Christian Post.
Youcef Narkhadani (Foto: worldmag.com)Rezoluția a trecut cu 417 voturi pentru și unul împotrivă. Lois Capps, membra Senatului care a votat împotrivă a clarificat ulterior că votul a fost o greșeală și solicitat ca votul ei să fie calculat ca fiind în favoarea rezoluției. Înregistrarea nu a putut fi schimbată, însă rezoluția „condamnă guvernul iranian pentru persecuția constantă, arestarea și condamnarea la execuție a pastorului Youcef Nadarkhani, acuzat de apostazie.”

Rezoluția acuză Iranul de violarea Declarației Universale a Drepturilor Omului și a Convenției Internaționale privind Drepturile Politice și Civile, precum și a propriei constituții de stat, care garantează libertatea religioasă.

Până acum, pe lângă Statele Unite, și Uniunea Europeană, Franța, Marea Britanie, Mexic și Germania au luat o poziție de respingere a deciziei Iranului de a-l condamna pe pastor. Apeluri la rugăciune au fost lansate în toate colțurile lumii, pentru ca pastorul arestat în octombrie 2009 sub acuzația de tentativă de convertire a musulmanilor să nu își piardă viața prin execuție.

Noteaza: semneletimpului.

Despre

Leave a Reply