Separatiştii din Doneţk obligă evreii să-şi declare religia şi averile, altfel riscă deportarea – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Separatiştii din Doneţk obligă evreii să-şi declare religia şi averile, altfel riscă deportarea

Asculta informatia

Separatiştii din Doneţk obligă evreii să-şi declare=

Evreii din Donekţ, focar separatist din estul Ucrainei, au fost informaţi că trebuie să-şi declare religia şi averea. În caz contrar, militanţii îi ameninţă cu deportarea, iar asta din cauza sprijinului evreilor faţă de Kiev şi ostilitatea lor faţă de „republica ortodoxă Doneţk”.

În apropiere de sinagoga din oraşul Doneţk, situat în zona de est a Ucrainei, evreii au primit o notă prin care sunt avertizaţi că trebuie să se înregistreze la noile autorităţi proruse, autoproclamate, în caz contrar fiind ameninţaţi cu deportarea şi confiscarea tuturor bunurilor. Potrivit notei explicative, evreii trebuie să-şi declare identitatea şi toate posesiunile materiale şi să plătească o taxă de înregistrare.

Documentul a fost postat de „trei bărbaţi neidentificaţi care aveau feţele acoperite de măşti negre şi care purtau cu ei steagul rus”, potrivit declaraţiei făcute de membrii comunităţii evreieşti din Doneţk, relatează agenţia Novosti Donbasa.

Nota explicativă avea însemnele Partidului Republicii din Doneţk, înfiinţat fără a fi recunoscut de puterea de la Kiev, şi era semnată de Denis Puşilin, guvernatorul autoproclamat al regiunii.

Concret, documentul semnat de Puşilin cere tuturor evreilor care depăşesc vârsta de 16 ani să se prezinte în clădirea guvernului local, ocupat de separatiştii loiali Kremlinului, şi să se înregistreze. Evreilor li se mai cere să-şi declare şi toate posesiunile şi să plătească o taxă de 50 de dolari în schimbul înregistrării, care ar trebui achitată până pe 3 mai. Potrivit explicaţiei detaliate în document, această măsură a devenit necesară din cauza presupusului sprijin de care beneficiază liderii comunităţii evreieşti din partea elitei naţionaliste şi fasciste de la Kiev. La acest motiv se adaugă şi aşa-zisa ostilitate afişată de evrei faţă de „Republica Ortodoxă Doneţk” şi faţă de cetăţenii ei.

Potrivit explicaţiei detaliate în document, această măsură a devenit necesară din cauza presupusului sprijin de care beneficiază liderii comunităţii evreieşti din partea elitei naţionaliste şi fasciste de la Kiev. La acest motiv se adaugă şi aşa-zisa ostilitate afişată de evrei faţă de „Republica Ortodoxă Doneţk” şi faţă de cetăţenii ei.

În cazul în care evreii nu îndeplinesc cerinţele noii conduceri, li se va ridica cetăţenia, vor fi deportaţi cu forţa şi li se vor confisca toate bunurile, se arată în continuarea notei explicative.

Măsurile antisemite ridică numeroase semne de întrebare faţă de adevăratele mize ale separatiştilor. Până acum, militanţii pro-ruşi au folosit ca prim argument pentru cererea indepndenţei faptul că puterea de la Kiev a fost preluată de „fascişti” şi „neonazişti”.

Aceeaşi poziţie a fost susţinută indirect şi de Kremlin, care condamnă o „lovitură armată de stat pentru preluarea puterii de la Kiev” şi nu recunoaşte legitimitatea noilor autorităţi. Iar asta după ce Vladimir Putin a anunţat ieri că a văzut o svastică în Piaţa Independenţei, în timpul protestelor pro-europene care au dus la căderea regimului Ianukovici.

adevarul.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close