Quantcast
Sfârşit de an şi de la capăt – Vladimir Pustan – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Sfârşit de an şi de la capăt – Vladimir Pustan

Asculta informatia

Mi-e frică de o viaţă care să sune a goliciune ca burţile copiilor înfometaţi din Sudan. Bautru, fiind supărat pe ducele dEpernon, a publicat o carte cu titlul „Măreţele fapte ale ducelui dEpernon”, iar cartea avea 365 de pagini goale.

N-aş vrea să fie viaţa mea şi a dumneavoastră aşa…

A fost un an greu şi obositor pentru mine şi pentru cei pe care Dumnezeu mi i-a aşezat alături. Mii de kilometri parcurşi, 30 de oraşe în care am vestit puterea lui Hristos, construcţii ce ne-au măcinat sufletul şi banii, copii ce trebuiau hrăniţi, cărţi ce trebuiau scrise, materiale video ce trebuiau prelucrate, oameni ce trebuiau ajutaţi, răni ce trebuiau oblojite.

Nopţile trec greu, la miezul nopţii mâncam un măr, la 5 dimineaţa beam prima cafea, simt tot mai mult ispita de a sta sub pătură că încearcă să mă doboare. Am oprit şi ceasul vechi cu pendulă să nu mai bată că nu-i mai suport dăngănitul persiflant de martor mincinos.

Mă ţine şi ne mai ţine în viaţă conectaţi la transformatorul cerului ideea că a mai rămas puţin din lumea cu pendule.

Lui Diogene cineva i-a spus: „Menajează-te, eşti bătrân”, iar răspunsul filosofului a fost „Dacă aş alerga la curse şi-aş fi aproape de ţintă ar trebui s-o las mai încet?”.

Anticiparea glorioasă a finişului ne ţine cu mintea întreagă pregătiţi pentru încă un an (dacă va mai fi) plin de aventuri spirituale, de oportunităţi ce ne stau în faţă, de piscuri ce mai trebuie escaladate, de peşteri ce trebuie cartografiate.

De sărbătorit nu prea avem vreme… Cred din toată inima ce spunea Voltaire despre sărbătorile multe, că au fost născocite de cârciumari.

Sunt fericit. Am descoperit ca şi Camus în profunzimile iernii că în mine zace o invincibilă vară.

Să aveţi parte de un an plin, lucrând pentru Cel ce-a murit pentru noi. E cel mai fericit mod de a întoarce ceva din marea-i bunătate. Şi canalizaţi-o spre alţii şi atunci Hristos va fi bucuros.

La mulţi ani!

V l a d i m i r _ P u s t a n

Despre

Leave a Reply