Sfârşitul lumii, amânat până pe 21 octombrie. Noile profeţii ale lui Harold Camping, predicatorul care a mai prezis de două ori Apocalipsa

Asculta informatia

După ce omenirea a trecut cu bine de “Apocalipsa” din 21 mai, profetul acesteia prevesteşte că Ziua Judecăţii va veni pe 21 octombrie.

Harold Camping, predicatorul de 89 de ani care a susţinut că ziua de 21 mai este cea în care lumea se va sfârşi, a încercat să explice eşecul profeţiei în care au crezut mii de oameni, dar a şi prezentat rezultatele calculelor sale revizuite. Noua profeţie a fost făcută luni seara, în cadrul unei intervenţii la “Family Radio”, postul de radio evanghelist prin intermediul căruia Camping îşi propovăduieşte mesajele către ascultători. Potrivit acestuia, Apocalipsa se amână pentru data de 21 octombrie.

Un adept de-al pastorului Camping

Până în acel momemt pastorul nu mai putuse fi contactat de sâmbătă, ora 18:00, ceasul în care ar fi trebuit să aibă loc Apocalipsa. Bărbatul a explicat luni că, de fapt, Apocalipsa propovăduită de el ar fi trebuit să dureze cinci luni, data de începere fiind 21 mai, când ar fi trebuit să aibă loc un cutremur devastator. “Dumnezeu nu a vrut ca noi, oamenii, să suferim timp de cinci luni, de aceea sfârşitul lumii va veni deodată, pe data de 21 octombrie” , a fost una dintre explicaţiile pe care pastorul le-a dat prin intermediul radioului. În cadrul aceleiaşi emisiuni, scrie Daily Mail, “profetul” a recunoscut că a greşit calculele, dar a ţinut să precizeze că Dumnezeu a coborât pe Pământ la acea dată “într-un mod spiritual”.

“Biblia ne învaţă clar că lumea va fi distrusă pe 21 octombrie, dar totul se va întâmpla foarte repede. Atunci când studiezi Biblia, înveţi mereu. Toate datele noastre sunt corecte. Dar Dumnezeu nu ne-a lămurit cu privire la faptul că pe 21 mai El va veni spiritual, şi nu fizic. Am înţeles semnificaţia spirituală a datei de 21 mai”, a spus Camping.

Cum şi-a petrecut “sfârşitul lumii” cel care l-a prezis

Camping a recunoscut că a trecut prin momente dificile din cauza faptului că profeţia lui de acum trei zile nu s-a adeverit. “A fost foarte dificil pentru mine. M-am tot întrebat ce se întâmplă şi m-am rugat îndelung: Doamne, ce s-a întâmplat?”, le-a povestit el ascultătorilor. După acele momente, bărbatul a fost asaltat de jurnalişti şi de aceea a ales să-şi petreacă noaptea în linişte, alături de soţia sa, într-un motel. “Nu am stat acasă în acea noapte din cauza telefoanelor care sunau în continuu, a oamenilor care-mi băteau la uşă şi a jurnaliştilor care doreau să-mi ia interviuri. N-am putut suporta presiunea. Aşa că mi-am luat soţia şi am petrecut noaptea într-un motel”, a declarat Camping pentru postul de radio citat. Noua teorie a prezicătorului va fi “testată” pe data de 21 octombrie 2011, pe care acesta spune că o luase deja în calcul.

Pastorul în vârstă de 89 de ani este un fost inginer care a studiat Biblia timp de peste 70 de ani şi este preşedintele postului “Family Radio”.

www.gandul.info

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *