Quantcast
Sfârşitul lumii: Top 10 scenarii – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Sfârşitul lumii: Top 10 scenarii

Sfârşitul lumii este un scenariu foarte important în imaginaţia noastră, aşa că ne-am gândit să le exploram pe 10 dintre cele mai interesante.

Sfârşitul lumii: Top 10 scenarii / Foto: mymodernmet.com

10. Apocalipsa din Biblie

Cea mai cunoscută profeţie despre sfârşitul lumii (cel puţin în cultura occidentală) este şi cea mai interpretabilă. Exegeţii Bibliei rareori pot cădea de acord în legătură cu descifrarea textului Apocalipsei. Cea mai vehiculată teorie însă susţine că primul semn va fi apariţia unui fals profet care va pretinde a fi Mesia – antihristul îşi va intra în rol cu această ocazie, iar pământul va suporta distrugeri în masă: cutremure, incendii devastatoare, ciumă, furtuni, foamete şi multe alte calamităţi. Dezastrele se vor opri în timpul Armageddonului, colosala lupta dintre bine şi rau în care Iisus va ieşi învingător.
Data probabilă a acestor evenimente este neclară, însă Biblia nu lasa dubiu că acest sfârşit va veni în mod irevocabil.

9. Kali Yuga

Sistemul ciclic hindus presupune 4 cicluri de timp: Krita Yuga (epoca de aur), Treta Yuga (epoca de argint), Dvapara Yuga (epoca de bronz) şi Kali Yuga (epoca de fier).
Aceasta din urmă, Kali Yuga, este cea mai întunecată din punctul de vedere al purităţii spirituale şi al naturii umane. Hinduşii au calculat declanşarea acestei perioade negre undeva între anul 2002 şi 2012, în timpul solstiţiului de iarnă.
“Religia, onestitatea, curăţenia, toleranţa, mila, puterea fizică şi memoria vor scădea cu fiecare zi care trece”. Secetele se vor înmulţi, iar bolilele vor fi pretutindeni, în timp ce naţiunile se vor duşmăni şi război.

8. Unda de timp Zero

I Ching sau Cartea Schimbărilor constă dintr-un aranjamant de 64 de hexagrame dispuse pe doua axe: yin şi yang. A fost deseori folosită ca un oracol. Terrence McKenna susţine că I Ching a fost iniţial folosit ca un calendar lunar, iar cele 64 de hexagrame (384 de linii) reprezintă de fapt cele 384 de zile ale unui an cu 13 luni.

Dacă modelul temporal al undelor este valid, ar trebui să fie posibil ca orice undă de timp care generează un eveniment istoric major să fie identificată şi izolată. Peter Meyer a dezvoltat un software în acest sens: Timewave Zero (Unda de timp Zero) poate indica momentul de producere al unor evenimente importante viitoare. Dupa ce a studiat în profunzime teoria, McKenna a observat că în jurul anului 2012 coincidenţa evenimentelor negative, catastrofale care se pot produce este mult mai mare. Şi el susţine că, într-un fel sau altul, în 2012 omul va intra într-o nouă era.

7. Al Treilea Război Mondial

Teoria că sfârşitul lumii ar putea veni pe calea unui război mondial este o speculaţie destul de plauzibilă ţinând cont de Războiul Rece. Ameninţarea unui război nuclear e una cât se poate de serioasă, iar riscul că ne-am putea distruge planeta şi autodistruge specia este real.
Unii teoreticieni susţin ca Al Treilea Război Mondial a început deja când SUA au atacat Irakul după atacul terorist de la World Trade Center. În acest razboi sunt implicate mai bine de 40 de ţări de pe 4 continente. Criza economică şi revoluţiile din Egipt şi Libia nu fac decât să adâncească teama din lume, acestea fiind motive care pot inflama foarte uşor o situaţie internaţională tensionată.

6. Web Bot

Ce este un web bot? E un program care poate citi si absorbi cu rapiditate informatiile de pe internet pentru a identifica tiparele si undele de comportament. Creat in 1997 pentru a prezice tendintele de la bursa, Web Bot foloseste astazi intelepciunea maselor pentru a actiona asemenea unui profet al internetului. Pana acum Web Bot a emis 6 rapoarte. Se spune ca ar fi prezis atacul terorist de la 11 Septembrie, panica din 2011 legata de antrax si dezastrul rachetei Columbia. Pentru fatalul an 2012, Web Bot a transmis ca un cataclism va devasta planeta: ar putea fi vorba despre inversarea polilor magnetici ai Pamantului sau despre atacuri nucleare controlate care vor culmina cu un atac final.

5. Alinierea planetelor

Pe 21 decembrie 2012, planetele se vor alinia si se vor suprapune peste planul Caii Lactee. Asemenea alinieri se produc la fiecare 36 de ani, dar de data aceasta evenimentul este deosebit. Ecuatorul galactic va fi pentru prima data expus, iar aceasta este zona de pe cer pe care mayasii o considerau a fi extrem de importanta – e legata de mitologia renasterii spirituale. Cosmologia mayasa insa nu este foarte exacta in descrierea evenimentelor care s-ar putea produce. Unele versiuni sustin ca energiile provenite de la gaura neagra si de la soare vor cauza cutremure, tsunami, inundatii si vreme dezastruoasa. In alte versiuni, alinierea va fi cauza unor probleme de ordin ezoteric cum ar fi blocarea unui anumit fel de energie determinand modificari existentiale considerabile. Pe langa toate astea, exista si un grup de oameni care se teme ca noua pozitionare expune planeta noastra riscului de a fi absorbita in gaura neagra din centrul Caii Lactee.

4. Inversarea geomagnetica

Geologul Gregg Braden monitorizeaza in activitatea lui campul magnetic al Pamantului. Studiile sale arata ca in ultimii 2000 de ani polii magnetici s-au deplasat cu 38% fata de pozitia initiala pe polii geografici. Ritmul accelerat in care acestia se deplaseaza va determina o inversare a lor. Ultima data cand s-a produs acest eveniment a fost in urma cu 780 de mii de ani in urma. Consecintele acestei inversari sunt greu de prezis. Campul electromagnetic si electricitatea vor fi afectate, iar undele radio, comunicarea prin satelit, GPS-ul nu vor mai fi exacte. Dar cea mai grav pericol il reprezinta faptul ca in timpul inversarii magnetice, pamantul nu va mai fi protejat de radiatiile solare.

3. O pandemie

Pandemia este o epidemie dusa la extrem: o boala molipsitoare care se raspandeste rapid intr-o zona geografica extinsa. Ciuma bubonica, tifos, tifoida, febra galbena si HIV sunt tot atatea exemple de epidemii groaznice care au secerat populatia planetei. Cercetatorii sustin ca o pandemie fatala nu este doar o ipoteza, ci un pericol pe cale sa se intample.  Exista foarte multe informatii care duc cu gandul la virusii de laborator, raspanditi in mod intentionat in randul populatiei. Aceasta teorie e in stransa legatura cu teoria Suprapopularii Pamantului si modalitatile de a impiedica acest lucru. E un mod de a controla economia globala si de a mentine un fals echilibru mondial.

2. Super vulcan

Din cei peste 500 de vulcani activi in lume, cativa sunt considerati super vulcani: 3 in SUA, Lacul Toba din Indonezia , Taupo in Noua Zeelanda si Aira Caldera in Japonia. Eruptia unui super vulcan are un index de explozivitate estimat la 8. Geologii cred ca Yellowstone e urmatorul care va erupe pentru ca acesta arata semne de neliniste, cu emisii de caldura si de gaze. In caz ca va erupe, se crede ca jumatate din SUA vor fi rase de pe fata pamantului, iar climatul global va indura schimbari dramatice. 2000 milioane de tone de acid sulfuric ar putea produce o asa-numita „iarna nucleara”, fenomen similar cu cel produs de praful si ramasitele din urma unui atac nuclear.

1. Furtuna solara

NASA a avertizat ca in 2013 Pamantul va suferi efectele unor explozii solare devastatoare. Sistemele electrice vor fi scoase din functiune, satelitii nu vor mai putea fi controlati, traficul aerian suspendat, iar generatoarele de curent electric se vor supraincalzi.  E drept ca o furtuna solara nu ar putea aduce apocalipsa, dar va declansa un efect domino: pierderea controlului asupra electricitatii va determina probleme cu incalzirea, congelarea, telefonia mobila si GPS-ul. Sistemul de distributie a apei potabile ar putea ceda, iar furtuna magnetica poate afecta conductele de gaz.

Sursa: bzi.ro.

Despre

Leave a Reply