Si Irakul ii expulzeaza pe crestini. Apel disperat al Vicarului de Bagdad – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
PersecutiiStiri externe

Si Irakul ii expulzeaza pe crestini. Apel disperat al Vicarului de Bagdad

Asculta informatia

Canon Andrew White (foto: central), cunoscut sub numele de “Vicarul de Bagdad”, a chemat la rugăciune de urgență pentru Biserica din Irak, pe fondul unei intensificari a violentei.

Odata cu atentatele frecvente și împușcăturile inregistrate in orașe precum Bagdadul și Mosulul, ratele lunare de deces au crescut. Numarul deceselor din ianuarie, de 1.000 de morți, a fost cel mai mare din aproape 6 ani.

Canon Andrew, care conduce Biserica St George, rapoarteaza, conform Release International care citeaza BBC, că unii dintre tinerii ucisi erau enoriasii sai. Prietenii sai creștini l-au parasit si l-au implorat si pe el sa plece.

“Sute din oamenii noștri au plecat din Biserică, fiindca au plecat din țară”, a spus acesta. “Sutele ramase, sunt cei care nu își pot permite să plece, iar sărăcia și nevoile par a fi mai mari decât oricând. Sincer, nu pot să vă spun câte lucruri teribile se intampla. Ne aflam, din ce in ce în mai mult, intr-o criză disperată. Avem nevoie de rugăciunile voastre”.

Cu toate acestea, el rămâne ferm: “Eu nu-mi voi parasi poporul de aici, oricat de rau ar fi. Eu nu plec, și nici Dumnezeu”.

www.lonews.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close