Quantcast
Singapore: Pastorul unei megabiserici, condamnat pentru fraudă – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Singapore: Pastorul unei megabiserici, condamnat pentru fraudă

Fondatorul și pastorul unei megabiserici din Singapore a fost condamnat oficial pentru fraudă, după ce a folosit 18 milioane de dolari din fondurile bisericii pentru a finanța cariera de cântăreață a soției sale.
pastor_hong_kee_si_sotia_sa_01Pastorul Kong Hee, de la City Harvest Church, a fost arestat alături de alți patru membri din conducerea bisericii. Biserica este una dintre cele mai mari din Singapore, cu un număr de aproximativ 30.000 de membri.
Soția pastorului nu a fost arestată, dar i s-a revocat statutul de membru executiv din cadrul comitetului bisericii. Înainte de acest eveniment, soția pastorului declarase pentru presa din Singapore că plănuia să își folosească statutul de star rock pentru a răspândi Cuvântul lui Dumnezeu.
Profesorul Mark Yuen Teen de la Academia de Stiințe Economice din Singapore a declarat pentru Channel News Asia că unul dintre motivele pentru care frauda a ajuns la o sumă atât de mare se datorează faptului că biserica a acordat prea multă putere pastorului și soției sale.
Ei au devenit celebri în țară din 2001, de când au pus bazele bisericii, iar mulți dintre enoriași continuă să îi susțină în ciuda acuzațiilor.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply