Quantcast
Siria a interceptat rachete trase de Israel – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Siria a interceptat rachete trase de Israel

Apărarea aeriană siriană a interceptat joi rachete trase de Israel împotriva provinciei Hama (vest), a informat agenţia oficială de presă, Sana, citată de AFP, potrivit agerpres.

„Apărarea noastră aeriană a interceptat un atac israelian asupra zonei Masyaf”, în provincia rurală Hama, a precizat agenţia.

Televiziunea publică siriană a difuzat imagini arătând, potrivit acesteia, armata aerului siriană replicând la atacul israelian.

Avioane de război israeliene au fost auzite în timp ce survolau Libanul, învecinat cu Siria, cu puţin înainte de lovituri, au transmis corespondenţi ai agenţiei France Presse.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu sediul în Marea Britanie, a raportat la rândul său despre loviturile împotriva Masyaf, afirmând că Israelul este „posibil responsabil”.

OSDO a declarat că atacul a vizat „poziţii ale forţelor guvernamentale şi miliţiilor susţinute de Iran”, fără să ofere mai multe detalii.

Israelul, care deocamdată nu a comentat aceste informaţii, a efectuat sute de lovituri în Siria de la declanşarea războiului civil în 2011, ţintind forţe iraniene, forţe ale mişcării şiite libaneze Hezbollah, precum şi trupe ale guvernului sirian.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply