Quantcast
SIRIA: Bombardamentele israeliene au ucis 14 persoane – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

SIRIA: Bombardamentele israeliene au ucis 14 persoane

Atacuri nocturne împotriva forţelor iraniene şi a membrilor miliţiilor aliate lor au ucis 14 persoane în provincia Deir Ezzor, în nord-estul Siriei, a indicat marţi Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP, via agerpres.

Raidurile aeriene ar fi fost „efectuate în cursul nopţii de avioane de vânătoare israeliene” în deşertul din regiunea Mayadine şi localităţile Al-Salihiyya şi Al-Kawriyya, conform OSDO.

Citeşte şi: Fostul papă îl vede pe ANTICRIST la lucru în societatea modernă

Cu puţin timp înainte de miezul nopţii de luni, bateriile antiaeriene siriene au interceptat rachete israeliene care vizau un centru de cercetare în nordul ţării, potrivit agenţiei oficiale Sana.

Presa oficială siriană nu s-a referit totuşi la rezultatul acestor lovituri, care – potrivit OSDO – au vizat câteva minute mai târziu poziţii ale miliţiilor proiraniene în deşertul Mayadine.

Printre victime figurau irakieni, a indicat OSDO, fără a fi în măsură să precizeze pentru moment numărul iranienilor şi cel al miliţienilor ucişi.

Citeşte şi: Asistentă:”Mă uit la ei cum OMOARA oamenii în spitale si nu pot face NIMIC!” -VIDEO

Regiunea vizată se află la frontiera cu Irakul, sector în care forţele iraniene şi aliaţii lor, care sprijină regimul lui Bashar al-Assad în războiul din Siria, au o importantă prezenţă militară.

Un purtător de cuvânt al coaliţiei care luptă împotriva grupării jihadiste Statul Islamic şi condusă de Washington a spus că aceasta nu a fost autoarea loviturilor.

De la începutul conflictului în Siria în 2011, Israelul a efectuat sute de lovituri în această ţară împotriva forţelor Damascului, dar şi împotriva celor ale aliaţilor săi, Iranul şi Hezbollahul libanez, inamici declaraţi ai statului israelian.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply