SIRIA: La persecutie se adauga si amenintarea cauzata de CORONAVIRUS

Asculta informatia

La începutul acestei săptămâni, au devenit cunoscute primele infecții cauzate de virusul Corona. Creștinii de acolo ne imploră să ne rugăm urgent pentru ei potrivit organizatiei, Porti-Deschise.

Elias, unul dintre lucrătorii sirieni ai Organizației noastre partenere, ne explică de ce Siria este deosebit de vulnerabilă în această privință. «Ani la rând, mulți sirieni nu au fost în stare să consume produse alimentare sănătoase. Doctorii din Siria observă, că din această cauză mult mai mulți oameni sunt mai predispuși bolilor sezoniere. Aceasta îi face pe oameni mai vulnerabili față de infectarea cu Corona.»

Citeste si: IRAN: Creștini eliberați din închisoare de autoritățile islamice în cadrul măsurilor de stopare a răspândirii noului COVID-19

Un mare deficit se face simțit în domeniul produselor de igienă personală și în domeniul consumului de apă potabilă, la care a fost restricționat accesul. În orașele mai mari, domnește o enormă poluare atmosferică, din cauza multor generatori, care produc curent electric. În timpul războiului, mulți tineri și familii din Siria au fugit în alte țări, așa încât populația rămasă, într-un procent destul de mare, este reprezentată de oameni în vârstă. Aceștia sunt cei mai expuși pericolului. Dacă se îmbolnăvesc, nu au pe nimeni, care s-ar putea ocupa de ei.

Deși, în ultimii ani, puternic slăbită numeric, biserica din Siria a oferit totuși, în ciuda persecuției, multor oameni ajutor. Creștinii au nevoie urgentă de rugăciunea și susținerea noastră, pentru ca această puternică mărturie a dragostei lui Dumnezeu să poată rămâne în picioare.

În multe țări din Orientul Mijlociu, partenerii noștri au fost constrânși să-și restricționeze sau chiar să-și suspende călătoriile, întrucât bisericile nu se mai pot aduna laolaltă. Aceștia au trebuit să se organizeze altfel. «Serviciul nostru însă nu s-a oprit. Instruirea, întâlnirile de rugăciune, școlarizările…punem tot de ceea ce este nevoie la dispoziție online, ca să încurajăm adunările creștine. De asemenea, ajutăm în continuare familiile din Irak și Siria, ca să supraviețuiască și să se poată reinstala în țara lor», afirmă unul dintre cei contactați de noi, și adaugă: «Dacă ajutorul nostru ar înceta, simpla prezență a creștinilor ar fi amenințată.»

În alte țări din regiune, proiectele de natură spirituală, medicală sau proiectele de autoasistenta, care s-au dezvoltat în parteneriat cu bisericile locale, sunt, în măsura posibilităților, în plină desfășurare și acum. Pandemia nu apus capăt persecuției.

Citeste si: DANEMARCA: Închisorile devin ISLAMICE – Detinutii non-musulmani obligati sa participe la rugaciunea ISLAMICA

Pentru creștinii din Orientul Mijlociu, la criza de sănătate, se adaugă persecuția, precum și solitudinea, traumele, maltratările, amenințările și sechelele, pe care le-a lăsat prezența IS în regiune. Vrem cu orice preț să rămânem de partea fraților noștri prigoniți!

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + = 18