Situaţia din Siria relatată de un pastor. Rugaţi-vă pentru Siria! – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Situaţia din Siria relatată de un pastor. Rugaţi-vă pentru Siria!

Asculta informatia

“Violența a scos oamenii din casele lor, fugind pentru a-şi scăpa cu viața. Mulţi s-au mutat în interiorul țării și mai mulţi sunt refugiați care trăiesc în cele mai umilitoare situaţii, chiar lipsiți de adăpost, apă potabilă, energie, produse alimentare și de îngrijire medicală. ”

Aceasta este realitatea descrisă de un pastor creștin din Siria, pentru Open Doors News, care vorbeşte despre starea în care a ajuns țara sfâșiată de război.

Foto: Edlib News Network/AP

El a adăugat: “Milioane nu dorm în paturile lor, fiind forțaţi să iasă din case împreună cu copiii lor, trăiesc fără adăpost în parcuri publice sau în pustie. Mulţi nu sunt siguri dacă ei sau copiii lor şi cei dragi vor vedea lumina unei noi zile. Zeci de mii de familii au pierdut pe cei dragi – un copil, un tată, o mamă sau un soț.

“Sute de răniți au murit din lipsă de îngrijire medicală. Mii de copii merg la culcare îngroziţi de sunetele bombardamentelor. Sute de mii de oameni sunt în taberele din țările învecinate.

Poporul meu e rănit. Pot să plâng ca Neemia, deoarece zidurile orașelor noastre sunt arse și oamenii sunt în mare necaz mare și rușine. Pot să plâng ca Ieremia din cauza intensităţii și răspândirea răului. Pot să plâng ca David din cauza uciderii brutale şi fără discernământ a oamenilor nevinovaţi, copii, femei, vârstnici, tineri,  morţi sub sau sub dărâmăturile caselor lor. ”

De-a lungul ultimele 20 de luni de război civil între forțele președintelui Bashar al-Assad și armata siriană, s-a ajuns la aproximativ 30.000 de decese, majoritatea civili, conform mai multor rapoarte. Sute de mii de sirieni au fugit în țările vecine, cum ar fi Iordania, Turcia și Liban, potrivit ONU. În plus, aproximativ 2,5 milioane de sirieni au nevoie de ajutor în interiorul țării.

Locuri deosebit de periculoase pentru creștini sunt orașele Alep și Homs.

“Alep e distrus foarte tare”, spune una din persoanele de contact a Open Doors, “în oraș violența a fost extremă în ultimele câteva săptămâni.”

Mulți creștini din Alep şi-au pierdut casele sau apartamentele lor. “Vedem că apartamentele lor sunt ușor de confiscat de către rebelii care urmează să le utilizeze pentru lunetişti”, a spus purtătorul de cuvânt. “Comunitatea creștină este singurul grup care nu ripostează sau nu au arme. Deci, atunci când rebelii căutau un loc unde să stea sau să-l utilizeze pentru lupta lor, ei aleg casele și apartamentele de la cea mai slabă țintă – creștinii.”

Numai din Homs și satele din jur au fugit în jur de 275.000. Pastorul creştin spune că mobilizarea continuă în pofida condițiilor groaznice.

“Suntem aici pentru un motiv divin, avem încredere și ne bazăm pe Domnul nostru iubitor şi suveran. Noi credem că suntem în mijlocul unui război spiritual. În această țară, există mulți care sunt mult mai eficienţi militar, politic, economic și social, dar niciunul nu au privilegiul de a fi eficace în această luptă spirituală în care suntem.

“Îi mulțumim lui Dumnezeu că Biserica este unită în rugăciune în întreaga țară 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână, se roagă pentru ca slava lui Dumnezeu să locuiască în Biserică, pentru un capăt al vărsării de sânge, pentru pace în țară, pentru păstrarea mărturiei Bisericii, pentru a fi eficientă la suferință, pentru a duce vindecarea divină a Evangheliei, pentru de a vorbi cuvântul Domnului cu toată îndrăzneala.”

“Apreciem profund rugăciunile poporului lui Dumnezeu de pretutindeni, acesta este un moment rar în care Biserica din Siria să simtă unitatea reală a trupului lui Hristos peste tot în lume. Pentru aceasta mulțumim Domnului, pentru că este o mare încurajare pentru noi. “

Sursa:  Stiri Crestine.ro

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close