Quantcast
Slujitorii unei biserici permit „binecuvântarea” uniunilor între persoanele de același SEX – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Slujitorii unei biserici permit „binecuvântarea” uniunilor între persoanele de același SEX

Episcopii Bisericii Catolice flamande au emis marţi un document prin care este permisă binecuvântarea uniunilor între persoane de acelaşi sex, sfidând în mod direct o hotărâre a biroului doctrinar al Vaticanului împotriva unor astfel de practici, informează Reuters conform Agerpres.

Documentul, publicat pe site-ul Conferinţei Episcopale din Belgia, sugerează un ritual ce include o rugăciune şi o binecuvântare pentru uniunile stabile între persoane de acelaşi sex. Dar subliniază că nu este vorba despre „ceea ce Biserica înţelege prin sfânta căsătorie”.

În document se arată că Biserica doreşte să fie „apropiată din punct de vedere pastoral de persoanele homosexuale” şi să fie o „Biserică primitoare, din care nimeni nu este exclus”.

Ritualul ar începe cu rugăciuni şi include un angajament al celor două persoane în faţa membrilor familiei şi prietenilor de a rămâne loiale una faţă de alta. Acest ritual s-ar încheia cu rugăciuni şi ceea ce documentul numeşte o „binecuvântare”.

Un purtător de cuvânt al Vaticanului nu a făcut niciun comentariu imediat, notează Reuters.

În martie 2021, ca răspuns la întrebările formulate de mai multe eparhii romano-catolice care au dorit să ştie dacă este permisă practica binecuvântării uniunilor între persoane de acelaşi sex, biroul doctrinar al Vaticanului, Congregaţia pentru Doctrina Credinţei (CDF), a decis că acest lucru nu este permis.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply