Quantcast
Sms-urile care au condamnat un creştin la închisoare pe viaţă – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Sms-urile care au condamnat un creştin la închisoare pe viaţă

Un creştin din Punjab, Pakistan a fost condamnat să execute pedeapsa cu închisoare pe viaţă şi să plătească o amendă de 2.000 de dolari, din cauza unor mesaje trimise către clerici musulmani.
Foto: tribune.com.pkSajjad Masih, locuitor al districtului Pakpattan din Punjab, a fost părăsit de logodnica lui, Ruma Masih, pentru un alt creştin din Marea Britanie, ceea ce l-a determinat pe tânăr să recurgă la o metodă sigură de răzbunare; folosind cartela SIM a acesteia, Sajjad a trimis o serie de mesaje blasfemitoare unor clerici din Gojra, oraşul ei de provenienţă, cunoscut pentru sensibilitatea religioasă şi numeroasele atacuri îndreptate asupra creştinilor din zonă, informează christianpost.com.
Nesăbuinţa l-a costat pe bărbat libertatea, acesta fiind pus sub acuzare de către autorităţi, care, la presiunile clericilor musulmani, au emis o notificare către Interpol pentru arestarea Rumei Masih în Marea Britanie. Femeia nu a putut fi găsită însă.

Pedeapsa creştinului a fost posibilă din cauza „legii blasfemiei” din Codul Penal pakistanez, folosită adesea de extremiştii islamişti împotriva minorităţilor religioase: creştini, hinduşi, reprezentanţi ai credinţei Shi’as sau Ahmadiyyas. Deoarece legea nu conţine nicio prevedere pentru pedeapsa acuzatorilor falşi sau a mărturiilor neadevărate de blasfemie, aceasta este accesată adesea în mod abuziv pentru răzbunare personală.
Situaţia îngrijorătoare din Pakistan a determinat conducători importanţi de stat să intervină pentru abrogarea sau modificarea legii, însă fără succes. Chiar şi în interior au existat tentative de schimbare, una dintre ele venită prin intermediul creştinului pakistanez Shahbaz Bhatti, membru al Adunării Naţionale, care a fost ucis pentru eforturile sale de a anula legea.
Alteori s-a intervenit din exterior pentru a se asigura sprijin persoanelor condamnate pe nedrept. Este cazul unei tinere creştine, pusă sub acuzare în cursul anului trecut pentru arderea Coranului, tânără ce a fost ajutată de guvernul canadian să se stabilească împreună cu familia în America de Nord, fiind astfel protejată de furia extremiştilor pakistanezi.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply