Quantcast
SONDAJ ȘCOLAR PROVOACĂ INDIGNAREA PĂRINȚILOR: ÎNTREABĂ COPIII SUB 14 ANI DESPRE EXPERIENȚA LOR CU „SEXUL ANAL ȘI ORAL” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

SONDAJ ȘCOLAR PROVOACĂ INDIGNAREA PĂRINȚILOR: ÎNTREABĂ COPIII SUB 14 ANI DESPRE EXPERIENȚA LOR CU „SEXUL ANAL ȘI ORAL”

Mai multe „asociații de părinți s-au plâns guvernului scoțian progresist de un sondaj școlar în care, sub argumentul dorinței de a cunoaște nevoile copiilor pentru a-i putea sfătui bine, copiii sub 14 ani sunt întrebați despre experiența lor cu „sexul anal, oral” şi alte întrebări obscene.

Eileen Prior, Director Executiv al Connect, cea mai mare organizație parentală din Scoția, a trimis o scrisoare lui Nicola Sturgeon, actualul prim-ministru al Scoției, pentru a se plânge de sondajul anual pe care sistemul de învățământ l-a trimis școlilor și colegiilor din țară pentru a finaliza acest an.

După cum a informat The Guardian, a generat dezaprobarea pentru întrebările adresate elevilor începând din clasa a IV-a despre relații și sănătate sexuală, cu o întrebare foarte comentată care le cere elevilor să enumere gradul de experiență sexuală pe care le-au avut, de la sărutări la sexul vaginal și anal.

Prior a asigurat că sondajul „nu este potrivit scopului” și a pus la îndoială cu asprime linia de întrebări: „De ce legiuitorii trebuie să știe despre sexul oral?”

Pe lângă faptul că a pus sub semnul întrebării obscenitatea întrebărilor care nu corespund vârstei copiilor chestionați, doamna Prior a mai spus că modul în care guvernul gestionează confidențialitatea informațiilor nu este o garanție

Nu există nicio declarație care să spună exact cine va examina datele și care sunt scopurile investigației în concret”, a scris Prior în scrisoarea sa. „Informațiile colectate fac să fie clar identificați copiii și tinerii la nivel școlar, local sau național”.

„Nu se menționează cum vor fi stocate datele (sau) cum va fi restricționat sau gestionat accesul”, a adăugat ea.

Pentru a completa sondajul, copiii trebuie să folosească un „număr unic de candidat scoțian”, iar guvernul poate identifica fiecare elev „în circumstanțe excepționale”, deși nu se menționează care ar fi circumstanțele excepționale și asta este ceea ce subliniază grupul de părinți ca fiind periculos.

Nicola Sturgeon, la rândul ei, a spus că sondajul nu este obligatoriu și atât autoritățile fiecărei școli, cât și părinții ar putea alege să nu o facă.

Argumentând de ce s-a decis includerea acestei linii de întrebări, premierul a spus: „Ne putem ascunde capetele în nisip și ne putem preface că tinerii nu sunt expuși problemelor sau presiunilor la care știm că sunt expuși. Sau putem încerca să înțelegem în mod adecvat realitatea cu care se confruntă tinerii și să le oferim îndrumarea, consilierea și serviciile de care au nevoie pentru a lua decizii sigure, sănătoase și pozitive”.

Un purtător de cuvânt al guvernului scoțian a clarificat că: „Sondajele de sănătate și bunăstare ca acesta nu sunt noi și joacă un rol crucial în asigurarea faptului că tinerii și copiii au acces la ajutorul, sfaturile și serviciile de care au nevoie”, deși unul dintre lucrurile pe care Connect le întreabă este că nu a fost subliniat cum vor folosi informațiile colectate sau cine va avea acces la ele.

Odată cu politicile progresiste, educația sexuală a fost introdusă în școlile din întreaga lume, stârnind opoziția părinților care refuză să fie școala, care a fost inițial un loc de învățare a științelor de bază, care încearcă să modeleze caracterul moral al copiilor lor, înlăturând rolul părinților, mai ales când multe dintre tendințele moderne contravin învățăturilor tradiționale pe care mulți le transmit copiilor lor.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply