SPANIA: Evanghelicii îngrijorați cu privire la amenințările asupra libertăților

Asculta informatia

Alianța Evanghelică Spaniolă, împreună cu douăsprezece denominațiuni și entități evanghelice din Spania, a emis o declarație prin care denunță „restricționarea libertății” de către autoritățile spaniole prin diferite inițiative legislative care atacă drepturile fundamentale, precum libertatea de conștiință sau de exprimare.

Evanghelicii spanioli denunță faptul că „libertățile fundamentale sunt în pericol”, din cauza inițiativelor legislative „autoritare” și „reclamă pentru toți dreptul de a gândi diferit și de a se exprima liber”. Declarația amintește că în timpul dictaturii din Spania evenghelicii au opus o rezistență civilă împotriva îndoctrinării național-romano-catolice la școală și a altor presiuni, iar acum, în plină democrație, evanghelicii constată cu uimire că îndoctrinarea începe din nou să fie practicată. Se oferă drept exemplu educația, în care se impune „o ideologie a conformității obligatorii”.

Organizațiile evanghelice, care reprezintă sute de biserici evanghelice, își exprimă îngrijorarea cu privire la privilegiile care sunt acordate comunității LGTBQ.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 − 76 =