SPANIA: Există lipsă de libertate religioasă?

Asculta informatia

Anul acesta, Alianța Evanghelică Mondială, care organizează de 13 ani Ziua Internațională de Rugăciune pentru Biserica persecutată, a subliniat situația gravă a legilor antireligioase privind libertatea, care sunt în vigoare în principal în țările islamice. Situația pentru creștini este dramatică: unul din șapte creștini, adică aproximativ 360 de milioane suferă un nivel ridicat de persecuție și discriminare din cauza credinței lor.

Vorbind despre occident, Alianța Evanghelică este conștientă că în Europa în general și în Spania în particular creștinismul are parte de ocrotirea legii și toleranță socială acceptabilă. Totuși, nu este o situație perfectă. În 2021, cazurile motivate de ură împotriva convingerilor religioase au crescut considerabil, deși sunt încă foarte punctuale. Ministerul de Interne spaniol a înregistrat 63 de cazuri în total.

Potrivit Alianței Evanghelice, se poate vedea la orizont că începe să se formeze o nouă „religie” care dorește să impună anumite opinii, ca și cum ar fi dogme. Se oferă ca și exemplu dezbaterile despre sexualiate și familie, în care, dacă ai opinii conservatoare biblice, poți fi amendat.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply