Spitalele din Israel îşi redeschid secţiile pentru tratarea COVID-19 – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Spitalele din Israel îşi redeschid secţiile pentru tratarea COVID-19

Asculta informatia

Ministerul Sănătăţii din Israel a cerut spitalelor din ţară să-şi redeschidă secţiile pentru tratarea COVID-19 ca răspuns la creşterea numărului infecţiilor în ultimele zile, a confirmat duminică un purtător de cuvânt, conformagerpres.

„Dacă nu ne schimbăm imediat comportamentul în ceea ce priveşte purtarea măştilor şi respectarea regulilor de distanţare, vom fi obligaţi să punem în aplicare noi măsuri împotriva voinţei noastre”, a avertizat premierul Benjamin Netanyahu după o întâlnire cu experţi pe tema direcţiei pe care ar putea-o lua pandemia.

Citește și: Informația care aruncă totul în aer: Coronavirusul a fost o alarmă falsă globală

Comisia responsabilă de criza coronavirusului din Israel urmează să se reunească pentru o sesiune de urgenţă luni pentru a discuta despre paşii posibili pentru a ţine sub control pandemia.

Un raport al serviciului secret al armatei israeliene publicat sâmbătă a avertizat împotriva unui posibil al doilea val de infecţii.

Fără un răspuns rapid pentru a ţine sub control coronavirusul, ţara ar putea să aibă mai mult de 1.000 de noi infecţii pe zi în termen de o lună, dintre sute de cazuri ar fi fatale, a atras atenţia raportul.

„Observăm o creştere îngrijorătoare şi continuă a infecţiilor”, a declarat duminică Sigal Sadetzki, reprezentantă de vârf a Ministerului Sănătăţii, la postul de radio al armatei. Ea a spus că ministerul nu a încercat să insufle frică oamenilor, ci să spună adevărul publicului. „Sistemul de îngrijire medicală este limitat în ceea ce priveşte capacităţile sale”, a spus ea.

Israelul a impus rapid o izolare strictă la jumătatea lunii martie, ceea ce condus la o rată relativ redusă de infectare şi la o rată de deces deosebit de mică. Cu toate acestea, ţara a şi ridicat rapid restricţiile, iar numărul de noi infecţii creşte constant de la sfârşitul lunii mai.

Citește și: Planul DIABOLIC care a șocat lumea

Conform cifrelor Ministerului Sănătăţii, peste 20.680 de persoane sunt infectate cu virusul, iar 305 au murit de COVID-19.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close