Quantcast
Sri Lanka comemorează doi ani de la atentatele din duminica Paştelui – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Sri Lanka comemorează doi ani de la atentatele din duminica Paştelui

Sri Lanka a comemorat miercuri, cu ceremonii religioase, doi ani de la atentatele cu bombă din duminica Paştelui, în timp ce catolicii cer accelerarea investigaţiilor asupra acestor atacuri, relatează DPA, potrivit agerpres.

Atentatele, comise de grupuri extremiste musulmane, au vizat trei biserici în timpul slujbelor din duminica Paştelui catolic în 2019. Trei hoteluri de lux au fost de asemenea lovite în atacuri simultane pe 21 aprilie.

Bisericile catolice au ţinut slujbe de rugăciune după două minute de reculegere în amintirea celor 271 de persoane ucise în exploziile multiple. Alte grupuri religioase au organizat evenimente similare.

O slujbă de pomenire multi-religioasă la care a participat cler budist, hindus şi musulman, precum şi diplomaţi a fost ţinută la Biserica Sfântul Anton din capitala Colombo – una dintre ţintele atentatelor sinucigaşe cu bombă.

Un puternic dispozitiv de securitate a fost instalat în afara bisericilor din Colombo şi în zonele înconjurătoare unde au avut loc principalele servicii religioase.

Proteste în tăcere au avut loc în afara bisericilor în unele locuri, pentru a cere investigaţii rapide asupra atacurilor.

„Nu suntem mulţumiţi de investigaţii”, a declarat şeful Bisericii Catolice din Sri Lanka, cardinalul Malcolm Ranjith, adăugând că oamenii au nevoie de răspunsuri despre cine a fost responsabil şi adevărul despre motivele din spatele atacurilor.

O comisie prezidenţială numită să cerceteze atacurile şi-a încheiat ancheta, dar Ranjith a susţinut că raportul nu reuşeşte să identifice pe deplin pe cei responsabili pentru atentatele cu bombă, deşi menţionează grupuri de extremişti islamici ca autori.

Comisia l-a găsit pe fostul preşedinte Maithripala Sirisena responsabil pentru lacune de securitate în condiţiile în care nu a luat măsuri după ce fusese atenţionat cu privire la posibile atacuri. 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply