Quantcast
Sri Lanka: Persecuția, în creștere – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Sri Lanka: Persecuția, în creștere

Sri Lanka se confruntă cu cea mai gravă criză economică de la obținerea independenței față de Marea Britanie, în 1948. Dar creștinii care trăiesc pe acea insulă aflată în largul oceanului indian au parte și de alte probleme, pe lângă situația economică dezastruoasă. Mai multe organizații creștine informează că bisericile au parte de o persecuție în creștere din partea teroriștilor islamiști, a militanților budiști și chiar a statului, după cum raportează Andrew Boyd de la Release International.

Release International, cu sediul în Marea Britanie, sprijină creștinii persecutați din întreaga lume. Partenerii săi au înregistrat o creștere cu 150% a intoleranței și a actelor de violență împotriva creștinilor din Sri Lanka în 2022.

Pastorul Priyantha povestește ce s-a întâmplat recent în biserica lui: „Într-o duminică dimineață, un grup de călugări budiști și localnici ne-au întrerupt slujba în biserică. Au început să arunce scaune și să ne rupă Bibliile. Câteva săptămâni mai târziu, ne-au incendiat biserica și ne-au amenințat pe mine și pe familia mea, obligându-ne să părăsim satul.”

Godfrey Yogarajah este secretarul general al Alianței Naționale Creștine Evanghelice din Sri Lanka și spune că persecuția nu este ceva nou, dar este în creștere.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply