Quantcast
Standul biblic al lui Gideons a fost vandalizat la târgul mondial de carte – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Standul biblic al lui Gideons a fost vandalizat la târgul mondial de carte

Asculta informatia

În India membrii organizației internaționale Gideons au înființat un stand de Biblii gratuite la Târgul Mondial de Carte care are loc în prezent la New Delhi. 

Miercuri după-amiază standul lor a fost vandalizat de un grup de demonstranți care au scandat „Jai Shree Ram” [Îl salut pe zeul Ram]. Acestia din urmă au recitat și Hanuman Chalisa, un imn devoțional hindus către gloria lui Hanuman.

Demonstrantii au fost dărâmate si rupt afișele care anunțau distribuirea Bibliilor gratuite, au fost confiscate mai multe exemplare ale cărții oferite de Ghedeoni, Noul Testament, Psalmi și Proverbe.

Membrii personalului de securitate și polițiștii au fost cei care au pus capăt demonstrației.

Potrivit NewsLaundry , atacatorii le-au spus voluntarilor care se ocupau de stand să „nu mai împartă copii gratuite ale Bibliei” și să „nu mai convertească oamenii la creștinism”.

„Participăm la Târgul de carte din New Delhi de 10 ani și nu au existat astfel de probleme”, a declarat David Philip, membru al The Gideons International din India, pentru UCA News

„Acum chiar și distribuirea unei cărți este considerată o convertire religioasă. Mă bucur că autoritățile au rezolvat rapid problema”.

Potrivit poliției, membrii organizației internaționale Gideons nu au depus  plângere.

Cea de-a 31-a ediție a târgului mondial de carte are loc în perioada 25 februarie – 5 martie la New Delhi. Acesta întâmpină peste 1.000 de editori și expozanți din 30 de țări.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply