Quantcast
Statul american Wisconsin interzice avortul după douăzeci de săptămâni de sarcină – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Statul american Wisconsin interzice avortul după douăzeci de săptămâni de sarcină

Guvernatorul Wisconsin, Scott Walker, a semnat o lege care interzice efectuarea avorturilor după douăzeci de săptămâni de sarcină, în cazurile nu constituie urgențe medicale, sau în cazul în care sarcina nu este un rezultat al unui viol ori a unui incest. Cei care încalcă noua legislație sunt pasibili de pedeapsa cu închisoare pânăa la trei ani și jumătate și amendă de până la 10.000 de dolari.

dreamstime_xl_18894747-1170x992

Avorturile efectuate după douăzeci de săptămâni de sarcină sunt foarte rare, fiind doar 1% din totalul avorturilor. De obicei procedura este solicitată atât de târziu de mamele care descoperă probleme ale sarcinii pe care nu le-ar fi putut depista mai devreme.

Decizia guvernatorului a fost motivată de opinia experților care spun că, din a 20-a săptămână de sarcină, fetusul începe să simtă durerea. Mai multe grupuri medicale se opun însă acestei legi. Printre aceste grupuri se numără Wisconsin Chapter of the American Congress of Obstetricians and Gynecologists, Wisconsin Medical Society, Wisconsin Academy of Family Physicians și Wisconsin chapter of the American Academy of Pediatrics.

Circa 100 de doctori ginecologi au trimis scrisori către guvernatorul Walker, anunțându-l că respectiva legea le-ar lega mâinile în ceea ce privește ajutorul pe care l-ar putea oferi mamelor care suferă complicații ale sarcinilor după douăzeci de săptămâni.

Activiștii anti-avort speră ca această lege care a fost deja adoptată în unsprezece state să fie un pas spre deturnarea legii care a permis avortul, validată în anul 1973, în urma cazului Roe versus Wade. Curtea Supremă a decis atunci că femeile au un drept constituțional să facă avort până în momentul în care fetusul s-ar putea descurca singur în afara pântecului, perioadă care se află între 22 și 24 de săptămâni.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply