Tuesday , 17 May 2022

Statul închide Bisericile din Indonezia

Asculta informatia

Creștinii din Indonezia sunt prigoniți de guvernul acestui stat prin faptul că li se închid bisericile. Cu o lună în urmă într-un raion din Indonezia au fost pecetluite ușile a 16 biserici, așa încât să nu mai poată nimeni  să se închine în ele. Recent alte 20 de biserici din același raion au fost închise.

Pe 7 august a fost închis și cortul bisericii Sf. Ioan Botezătorul, care slujea drept loc de închinare încă din 2006, în timp ce biserica aștepta acordul de construcție a clădirii bisericii încă din 2000. În Indonezia ia foarte mult timp și este foarte dificil de a primi acordul pentru construcția unei biserici.

Dace Supriadi, șeful Agenției de ordine publică din Bogor, a anunțat că congregației li s-a dat la dispoziția o săptămână ca să găsească un alt pentru a se închina și a adăugat: „Dacă ei vor continua să folosească acest cort, atunci noi îl vom rupe.”

Deși spun că doresc să lichideze acest cort pentru că vecinii se declară împotriva serviciilor de închinare care au loc în el, se crede că reprezentanții statului sunt amenințați de islamiști, care au solicitat să se ia urgent măsuri împotrica creștinilor.

La 29 iulie a fost închisă o biserică protestantă din Bandung din cauza protestelor organizate de locuitorii raionului unde se afla biserica. Aceștia doreau plecarea creștinilor din acea clădire, pentru că aceștia ar fi scris că folosesc clădirea bisericii ca loc de închinare doar până în 2011. Liderii bisericii au declarat însă, că au primit apoi acordul statului de continua să folosească clădirea.

Apoi, liderii religioși sunt mereu presați de autoritățile locale de a închide bisericile. În acest fel, serviciile divine au loc în alte locuri decât clădirea bisericii, pentru că aceasta a fost închisă ilegal de către autorități. Biserica Creștină  Yasmin din Indonezia a trecut prin această situația. În final, creștinilor li s-a permis să folosească clădirea bisericii, doar cu condiția ca sa accepte contrucția unei moschei în vecinătate.

Biserica creștină protestantă Filadelfia Batak suferă atât din partea autorităților, cât și din partea islamiștilor. Acum ei se adună pe la casele creștinilor și pe străzi, pentru că în 2010 biserica a fost închisă de către autorități, după un proces de judecată de 3 ani. În luna mai, timp de 4 zile, adunarea a fost atacată de islamiști, care au aruncat în creștini saci cu urină, ape de canalizare, ulei, ouă stricate și pietre.

Cu referire la: Novosti Hristianskovo Mira via moldovacrestina.net

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *