Statul Islamic a difuzat o înregistrare video în care militanţii jihadişti decapitează 21 de creştini egipteni

Asculta informatia

Statul Islamic a difuzat duminică o înregistrare video în care arată cum militanţii jihadişti din cadrul grupării decapitează 21 de creştini egipteni din Libia, relatează Reuters şi AFP.

În înregistrarea video, militanţi ai Statului Islamic îmbrăcaţi în negru îi aduc pe ostaticii egipteni pe o plajă. Acolo, cei 21 de creştini egipteni sunt îngenuncheaţi şi decapitaţi.

Înregistrarea a cărei durată e de cinci minute are şi un mesaj referitor la cei executaţi: „Oamenii crucii, adepţi ai bisericii egiptene ostile”.

Înainte de a-i decapita pe ostaticii egipteni, unul dintre călăii jihadişti, a afirmat în faţa camerei: „Siguranţa pentru cruciaţi este ceva la care doar pot spera”.

Motivul acţiunii sângeroase a jihadiştilor este uciderea a două femei convertite la religia islamică în 2010, vinovaţii de trecere lor la cele veşnice fiind consideraţi o parte din creştini.

Până în prezent, autenticitatea înregistrării video nu a fost confirmată de nicio organizaţie internaţională sau serviciu de securitate.

Mii de egipteni au mers în Libia în căutarea unui loc de muncă, încă de la începutul destabilizării regimului în 2011, cu toate că guvernul de la Cairo le-a recomandat cetăţenilor săi să nu meargă în ţara vecină.


EI – L'Egypte frappe l'Etat Islamique en Libye… by france24

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *