Quantcast
Statul Islamic a executat 400 de persoane in Palmira – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Statul Islamic a executat 400 de persoane in Palmira

Televiziunea siriana de stat a anuntat ca gruparea Statul Islamic a executat 400 de civili in Palemira, majoritatea femei si copii.

Sute de cadavre ar sta imprastiate pe strazile orasului ocupat de cateva zile de gruparea jihadista. Unele victime au fost decapitate, scrieSky News.

Zeci dintre victime erau functionari publici si printre ei se afla si sefa unui departament al spitalului local, si intreaga sa familie.

resizedimage (1)

Sustinatorii Statului Islamic au postat pe Internet imagini in care se vede cum militantii trec din camera in camera in cladirile administrative, in cautarea soldatilor. Ei dau jos imaginile cu presedintele Bashar al-Assad si tatal sau in aceste inregistrari video.

Palmira are o populatie de aproximativ 50.000 de persoane insa multi civili au fost evacuati inainte de ocupare.

Militantii Statului Islamic din Siria au ocupat joi orasul antic Palmira si au patruns in situl care contine faimoasele ruine.

Presa de stat siriana a aratat ca fortele pro-guvernamentale au fost retrase din Tadmur, asezarea moderna de la Palmira.

Majoritatea localnicilor au fost evacuati, la fel ca si cei refugiati aici din alte zone de conflict din tara. In ciocnirile din cursul noptii de miercuri au fost ucisi peste 100 de soldati ai Guvernului de la Damasc.

Statul Islamic pare a incerca sa isi stabileasca baza in situl istoric.

Vechea Palmira, asezata la marginea unei oaze de curmali, a jucat un rol important in istoria Orientului Mijlociu. De la inceputurile modeste din primul secol i.e.n., orasul a crescut in importanta sub conducerea Romei, pana cand, in al treilea secol e.n., conducatorii locali si-au creat un imperiu propriu ce s-a intins din Turcia pana in Egipt.

www.ziare.com

Despre

Leave a Reply