Quantcast
Sterilitate, leagănul gol și stagnarea procreării – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Sterilitate, leagănul gol și stagnarea procreării

Nu știu dacă ați observat, dar mai toate ideile radicale tind să devin[ realitate. Dacă nu permanentă, cel puțin pentru o vreme. Sunt îngrijorat, deoarece războiul împotriva procreării pe care îl vedem că se desfășoară sub ochii noștri poate rezulta într-o iarnă demografică din care fie că nu ne vom reveni ca specie umană, fie că va lua sute de ani ori o jumătate de mileniu să ne revenim.

Mă gândesc la lucrul acesta citind, aproape zilnic, materiale agresive și bizare anti-umane, anti-procreare, anti-familie, anti-copii și anti-părinți care bântuie prin întreaga lume. Ideile acestea, odată înrădăcinate în mințile oamenilor, au repercusiuni. Citeam, recent, raportul demografic al Italiei pe 2019 unde s-au născut 435.000 de copii, doar jumătate din câți s-au născut acum 45 de ani și cel mai mic număr din 1861. Fertilitatea a scăzut la 1.29 de copii de femeie, chiar mai scăzută ca în România.

Citeste si: Imoralitatea în viaţa sexuală a tinerilor sau „Sexualitatea din perspectiva Bibliei”

Aceste date confirmă declinul demografic vertiginos al Europei. Care vor fi consecințele? Mi-au venit în minte două cărți privind subiectul, ambele publicate recent, una în SUA și una în Marea Britanie și care sunt cunoscute și în România, într-o oarecare măsură.

Prima e The Handmaid’s Tale / Povestea roabei, a scriitoarei canadiene Margaret Atwood. E o carte distopică. Atwood își imaginează o lume în care majoritatea femeilor devin infertile din cauza promiscuității sexuale, a bolilor transmisibile, a dependenței de droguri, de alcool și din alte motive hedoniste. Numărul femeilor care încă pot face copii e mic, ele devenind „roabe” ale bărbaților care doresc copii. Apare o nouă societate, The Republic of Gilead / Republica Ghileadului, în care bărbații conservatori supun femeile să facă copii, le abuzează, impun o societate patriarhală, interzic femeilor dreptul de a deține proprietate, educație și chiar libertatea de circulație. O altă consecință, e violentă: oameni nevinovați sunt uciși la stânga și la dreapta.

Dincolo de Atlantic, în Marea Britanie, o altă scriitoare, P.D. James, a publicat o carte distopică similară, Children of Men / Copiii oamenilor. Spre deosebire de Atwood, cartea lui James imaginează o lume globală viitoare în care femeile, la fel ca bărbații, devin și mai emancipate, nu sunt subjugate și nu sunt constrânse să facă copii. Problema cu care se confruntă acea societate, însă, este alta: vreme de 19 ani bărbații din întreaga lume sunt infertili și devin sterili peste noapte fără ca cineva să știe de ce. Începând cu 1995, vreme de 19 ani nu se naște niciun copil pe planetă. Asta ar însemna dispariția unei generații întregi de oameni. Ce fac the Children of men / Copiii oamenilor în acești 19 ani? Bărbații devin agresivi, societatea se autodistruge, se fragmentează și se produce un război constant între bande armate în întreaga lume.

Citeste si: UN NOU DOCUMENTAR EXPLOREAZĂ RĂDĂCINILE SATANISTE ALE MIȘCĂRII PRO-AVORT

Sunt convins c[ majoritatea dintre noi nu cred că lumea imaginată de Atwood ori James ar putea exista vreodată. Nu e, însă, exclus. Criza masivă a fertilității e deja o realitate, chiar dacă nu la scara imaginată de cele două autoare. Ideologia climei va constrânge rasa umană să își limiteze cât se poate de mult funcția procreativă, fie benevol, fie prin constrângere. Ideologiile anti-părinți și anti-copii se vor prolifera. E deja o realitate, mai ales în Occident și confirmată de oamenii de știință, că fertilitatea bărbaților descrește de la generație la generație.

Bărbații de azi dețin un potențial de fertilitate mai mic ca al taților lor și mai ales ca al bunicilor lor. Nimeni nu știe care sunt cauzele. E deci posibil ca scenariul lui James in Children of Men să devină realitate?

Peter Costea

Despre Info Crestin News

Leave a Reply